Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Fremmer 99-årige leieavtaler for utlendinger



Visestats- og finansminister Pichai Chunhavajira bekrefter at regjeringen går videre med et prosjekt som skal gi utlendinger mulighet til å leie i 99 år, med sikte på å stimulere eiendomssektoren, som har over 200.000 usolgte enheter.

Pichai holdt onsdag en hovedtale og en spesialdiskusjon om temaet "Utvikling av bærekraftig eiendom".

Han erkjente at eiendomsbransjen for tiden står overfor problemer med over 200.000 usolgte leiligheter.

Mange er ikke i stand til å kjøpe på grunn av husholdningenes økende gjeld, noe finansdepartementet og regjeringen snarest må ta tak i for å forhindre ytterligere innvirkning på Thailands samlede økonomi.

Finansdepartementet mener imidlertid at det å tillate utlendinger å leie i 99 år er et egnet virkemiddel for å redusere etterslepet av usolgte enheter. Det må imidlertid være klare kriterier for hvor utlendinger kan leie, og hver enhet må ha en verdi over 30-40 millioner baht (9-12 mill kroner).

Utenlandske leiekontrakter vil kun gi bruksrett, mens eierskapet forblir hos utleier. Dette anses ikke som et tiltak for å "selge landet", slik enkelte partier er bekymret for.

Denne politikken krever ikke lovendringer, men klare retningslinjer og betingelser for leasing.

I tillegg mener Finansdepartementet at statlig eid land kan utvikles for utleie, med fokus på utenlandske leietakere. Dette forslaget er for tiden under utredning, og hvis det er gjennomførbart, kan det være til fordel for Thailands samlede økonomi.

Kilde: TNA
RSS