Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Asiatiske flyselskaper unngår Iran på grunn av konfliktrisiko



De asiatiske flyselskapene Singapore Airlines Ltd, Eva Air Corp og China Airlines Ltd har midlertidig sluttet å fly over iransk luftrom etter at spenningen i Midtøsten har eskalert.

Flyvninger med de tre flyselskapene ble sett å fly nord for Iran over sentralasiatiske land som Aserbajdsjan og Turkmenistan, viser Flightradar24s flysporing. Flyselskapene svarte ikke umiddelbart på forespørsler om kommentarer.

Flyvningen kommer bare noen dager etter at Iran beskyldte Israel for å stå bak drapet på en høytstående Hamas-tjenestemann i Teheran og lovet hevn, noe som økte spenningen i regionen.

Singapore Air hadde nylig gjenopptatt flyvningene over Iran etter å ha unngått området i to måneder, noe som hadde ført til lange og kostbare omveier.

Irans luftrom brukes ofte av flyselskaper som flyr mellom Europa og India og Sørøst-Asia.

OPSGROUP, en medlemsbasert organisasjon som deler informasjon om flyrisiko, advarte om forstyrrelser i den sivile luftfarten og en overhengende risiko for et "vedvarende" angrep fra Iran og dets allierte mot Israel, i likhet med angrepet i april, men sannsynligvis i større skala.

– Denne risikoen gjelder i hele Midtøsten, men spesielt for operasjoner i/over Israel, Libanon, Jordan, Irak, Irak, Iran, Saudi-Arabia og Egypt, skriver gruppen i et notat som ble sendt ut torsdag. – For transittflyvninger i Midtøsten anbefales det å planlegge en rute som ikke krysser Iran eller Irak, legger de til.

Midtøsten-baserte flyselskaper som Emirates Airlines og Qatar Airways QCSC ser fortsatt ut til å fly over Iran, i likhet med Thai Airways International PCL, viser FlightRadar24.

Kilde: Bangkok Post
RSS