Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Påmelding til ‘pengedrysset’ starter 1. august



Thaiene oppfordres til å laste ned Thang Raj-appen og verifisere sin identitet med en gang, slik at de kan være klare til å registrere seg neste uke for det kommende «pengedrysset».

Thailandske myndigheter har kunngjort at registreringen for 10 000-baht-ordningen starter 1. august, og at pengene vil bli tilgjengelige i fjerde kvartal.

Finansminister Pichai Chunhavajira sier at ordningen vil sette i gang fire forskjellige "økonomiske virvelvinder" når regjeringen utbetaler 10.000 baht til rundt 45 millioner thaier over 16 år i 878 distrikter over hele landet.

– Deres forbruk i detaljhandelen vil være den første økonomiske stormen som vil utløse en andre storm av forbruk mellom små og store butikker, og deretter vil det komme forbruk mellom store butikker. Dette vil utløse en fjerde økonomisk storm med mer penger i omløp i økonomien, noe som vil bidra til å gjenopplive produksjonssektoren og fornye tilliten til den thailandske økonomien, sier Pichai.

Julapun la til at de onsdags 45-50 millioner thaier som kvalifisert til å få 10.000 baht vil ha mellom 1. august og 15. september til å registrere seg på regjeringens superapp, Thang Raj (regjeringens vei).

– De som ikke har en smarttelefon, kan registrere seg mellom 16. september og 15. oktober, sa han uten å utdype nærmere.

Julapun la imidlertid til at de må vise ID-kortet sitt i butikkene de ønsker å handle i, men at valgmulighetene vil være begrenset sammenlignet med butikker som aksepterer bruk av penger via appen.

– Butikkene som ønsker å være en del av ordningen kan registrere seg fra 1. oktober, sa han, og la til at finansdepartementet senere vil kunngjøre vilkårene som kreves for å være kvalifisert.

Han gjentok at 165 milliarder baht til ordningen vil komme fra budsjettet for 2024 og 285 milliarder baht fra det påfølgende årets budsjett.

Julapun sa at «pengedryss»-ordningen ikke gjelder varehus eller stormagasiner. Mottakere kan bare kjøpe fra små butikker eller nærbutikker, og bare personlig.

– Når en mottaker kjøper varer, vil systemet sjekke både butikkens beliggenhet og kjøperens adresse for å sikre at de begge befinner seg i samme distrikt, sier Julapun.

– Fra 1. august kan de som allerede har verifisert og identifisert seg selv, bekrefte sitt ønske om å motta 10.000 baht, sa Paophum.

Kilde: The Nation (KI-generert bilde)

RSS