Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Håper «Phuket-modellen» skal løse turist-kriminalitet



Thailandsk politi og guvernøren på Phuket skal samtale med 12 konsuler om deres borgeres kriminelle handlinger som turister på øya. Målet og håpet er at de sammen kan utvikle løsninger slik at «Phuket-modellen» kan brukes i andre provinser.

De innledende diskusjonene tar sikte på å finne løsninger for å forebygge og bekjempe kriminalitet begått av utlendinger på turistøya, hvorav mange har skapt overskrifter de siste månedene, sier Kitrat Panphet, fungerende sjef for det nasjonale politiet, skriver Bangkok Post.

– Løsningene vil bli til «Phuket-modellen» som kan brukes i andre provinser som står overfor lignende problemer, sier Kitrat.

– «Phuket-modellen» bør omfatte informasjon til besøkende om hva slags atferd og aktiviteter som er sm ulovlige i Thailand, i tillegg til sikkerhetstiltak og streng håndhevelse av loven, sier han.

Kitrat sier at han har beordret immigrasjonsmyndighetene, turistpolitiet og politiet på Phuket til å øke sin årvåkenhet overfor besøkende som er involvert i ulovlig virksomhet.

I tillegg til overfall utført av utlendinger, har myndighetene på Phuket registrert en økning i antall anmeldelser på utlendinger som jobber ulovlig, særlig i yrker som er forbeholdt thaier. I mange tilfeller for å betjene sine egne landsmenn.

Provinspolitiet Region 8 fører tilsyn med provinsene i det øvre sør, inkludert Phuket.

Øverst: Kitrat Panphet, fungerende nasjonal politisjef, ønsker en forbedret rettshåndhevelse på Phuket.

Kilde: Bangkok Post

RSS