Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand tok bronse i taekwondo i Paralympics



Para-taekwondo-utøveren Khwansuda Phuangkitcha tok Thailands første medalje torsdag i Paralympics i Paris

Khwansuda Phuangkitcha vant den første bronsemedaljen for det thailandske laget i 47 kg taekwondo for kvinner (K44-kategorien - svekket i én arm fra håndleddet og opp) under De paralympiske leker 2024 i Paris på torsdag.

Khwansuda, en dedikert para-taekwondo-utøver og ansatt i Nation Group, kjempet hardt for å sikre seieren mot sin iranske motstander. Etter å ha utlignet 4-4, vant hun bronsemedaljen på overlegne poeng, noe som markerte Thailands første medalje i de 17. paralympiske leker i Paris.

I de foregående rundene slo Khwansuda Ekinci Nurcihan fra Tyrkia 8-4 i kvartfinalen og gikk videre til semifinalen, der hun tapte knepent for Ziyodakhon Isakova fra Usbekistan 3-5, og dermed måtte hun kjempe om bronsen.

Khwansuda møtte Maryam Abdollahpour fra Iran i en tett kamp. Begge utøverne forsøkte å skaffe seg et overtak, og Khwansuda tapte et poeng på 18 sekunder, før motstanderen led samme skjebne.

Etter 4-4 i ordinær tid og ingen poeng i den gylne runden, ble kampen avgjort på poeng. Khwansuda gikk seirende ut av kampen på grunn av sin overlegne teknikk, noe som ga henne bronsemedaljen.

Dette er hennes andre bronse i Paralympics, etter at hun vant i Japan for fire år siden.

Etter kampen beklaget Khwansuda med tårer i øynene at hun ikke vant gullet, men sa at hun er fast bestemt på å sikte mot gull i Paralympics i USA om fire år.

Kilde: The Nation
RSS