Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Ramaskrik fra publikum: Turister overfalt på Bangla utløser



Nok en voldshendelse på Bangla Rd i Patong, denne gangen natt til i går, har vakt oppsikt og kritikk etter at et videoklipp av hendelsen ble delt på sosiale medier.

Patong-politiet opplyser at hendelsen begynte inne på puben Amfine, der en krangel mellom en gruppe kuwaitiske turister og tre thailandske kvinner eskalerte rundt kl. 04.00.

Konfrontasjonen skal ha startet da en av de thailandske kvinnene kastet alkohol på en kvinnelig kuwaitisk turist, noe som førte til en opphetet ordveksling mellom de to gruppene.

Etter at puben stengte, spredte krangelen seg ut på gaten. Videoen som er lagt ut på nettet, viser en av de thailandske kvinnene som slår en av turistene i hodet. Turisten, en mann, svingte et ben mot kvinnen i et dårlig forsøk på å sparke henne mens han ble holdt tilbake.

Da turistene gikk sin vei, ble den samme kvinnen sett jage etter dem og begynte å hetse turistene med det som så ut til å være hennes show. Noen personer forsøkte å få henne til å slutte, men uten hell.

Konflikten fortsatte lenger nede i gaten, utenfor synsvidde, og tilskuere forsøkte tydeligvis å holde de to gruppene fra hverandre.

En ung mann, tilsynelatende thailandsk, ble sett bære en kniv og rette den truende mot folk.

Lokalt politi grep inn og skilte de involverte partene fra hverandre, og eskorterte dem til politistasjonen for videre etterforskning.

Videoklippet, som varer i 1 minutt og 39 sekunder, ble delt på en populær Phuket-basert side på sosiale medier, noe som utløste raseri blant seerne. Innlegget kritiserte mangelen på politi i området og etterlyste strengere tiltak for å opprettholde ro og orden på Bangla Rd. Noen kommentatorer uttrykte vantro over kaoset, og sammenlignet scenen med en «gjeng apekatter som slåss».

Mens etterforskningen fortsetter, etterlyser både lokale innbyggere og turister bedre sikkerhet og strengere håndhevelse av lovene på Soi Bangla Rd.

Hendelsen har nok en gang satt søkelyset på utfordringene populære turistdestinasjoner står overfor når det gjelder å opprettholde sikkerhet og orden på grunn av tilstrømningen av besøkende, og på konsekvensene av den utvidede stengetiden kl. 04.00.

Kilde: The Phuket News
RSS