Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Støv- og gjørmetrøbbel i Chiang Rai



Innbyggerne i Mae Sai-distriktet i Chiang Rai har ennå ikke fått fjernet gjørmen som fulgte med de massive oversvømmelsene for en uke siden, men de står nå også overfor store mengder luftbåret støv.

På Phahonyothin Road, som fører til grenseovergangen til Myanmar, er mange av kjøretøyene som har blitt stående på veien i påvente av reparasjon, dekket av et tykt lag støv.

En butikkeier, som har sin forretning ved siden av veien, sier til Thai PBS at han må vaske butikken sin hver dag på grunn av støvet, og han oppfordrer myndighetene til å fjerne gjørmen for å lette støvproblemet.

Mange butikkeiere tilbyr flomskadde varer til sterkt reduserte priser, noe som har fått mange thailandske og myanmarske kunder til å strømme til butikkene. Butikkeierne sier at selv om de selger varene med tap, er det bedre enn å ikke få noe.

De fleste innbyggerne er fortsatt bekymret for at distriktet kan bli oversvømt igjen av kraftig regn som følge av det tropiske lavtrykket Soulik, som traff flere nordøstlige provinser i går.

Meteorologisk institutt har i dag sendt ut en advarsel om kraftig regn i de nordlige, nordøstlige, sentrale og østlige provinsene fra i dag og frem til mandag, som følge av et kraftig monsuntråkk som forsterkes av det svekkede tropiske lavtrykket.

Det er varslet grov sjø og sterk vind i både Thailandbukta og Andamanhavet i dag og i morgen, med bølgehøyder på i gjennomsnitt to meter, men høyere i stormfulle områder. Små fartøyer anbefales å holde seg på land.

Kilde: Thai PBS
RSS