Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Muay Thai masterclass lansert i Storbritannia



Over 300 Muay Thai-entusiaster (thaiboksing) fra 21 land har søkt om å lære kampsporten under den offisielle lanseringen av "Amazing Muay Thai Master Class in UK 2024", som ble holdt på et hotell i Reading i Sør-England lørdag.

Lanseringen ble ledet av Thailands ambassadør til Storbritannia, Thanee Thongphakdi, og Pimol Srivikorn. Kurset har til hensikt å fremme thailandsk kampsport og kultur, skriver Thai PBS.

Pimol sa at han var svært rørt over hvor mange, fra seksåringer til voksne, som sto i kø for å bli med på kurset, som skulle undervises av kjente profesjonelle Muay Thai-boksere, nemlig Suppachai Muensang, også kjent som "Super Bond", Nilda Meekhun og Nong Oh.

Han sa at lignende klasser vil bli holdt i andre land for å fremme ikke bare Muay Thai, men også thailandsk kultur og thailandsk mat, og la til at han vil foreslå at regjeringen utvider visumene, opptil ett år, for utlendinger som er interessert i å lære Muay Thai i Thailand.

Suppachai sa på sin side at han var begeistret over entusiasmen til de som søkte om å lære Muay Thai, og lovte at han ville gjøre sitt beste for å lære dem opp ved å trekke på all sin kunnskap og erfaring.

Han klaget imidlertid over at mens utlendinger setter pris på Muay Thai, er det en del thailendere som ser ned på sporten og bokserne, og han oppfordret både den offentlige og den private sektoren til å støtte kampsporten.

Nilda Meekhun sa at han forventer at flere utenlandske boksere vil kjempe mot thaiboksere i fremtiden, og la til at thaiboksere selv må forbedre seg og trene regelmessig for å kunne møte utfordringene fra utenlandske Muay Thai-boksere.

Kilde: Thai PBS

RSS