Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Narkotika på billigsalg: 5 baht for én yaba-pille



‘Narkobaroner’ har kuttet prisen på yaba-piller (metamfetamin) til bare 5 baht per stykk (1.50 kroner) i tre nordøstlige grenseprovinser, meldte avisen Naewna i går.

Ifølge lokale politiet er ’styrken’ i 5 baht-pillene endel svakere for å redusere prisen, øke salget og med det skape flere som kan bli avhengige.

Disse billige meth-pillene selges nå i de nordøstlige provinsene Nakhon Phanom, Bueng Kan og Mukdahan, og narkomane som tidligere kunne nøye seg med én pille om dagen, må nå ta fem til åtte.

Ifølge myndighetene bruker smuglere nå landbruksdroner for å transportere narkotika over Mekong-elven, og de drone har dobbelt formål: å spionere på myndighetene.

Marihuana smugles også over grensen til Thailand, hovedsakelig i Ban Phaeng-distriktet i Nakhon Phanom-provinsen.

Oberst Sivadol Yarklai, sjef for tredje infanteridivisjon, sier at de nordøstlige grenseprovinsene, inkludert Nakhon Phanom, nå befinner seg i en narkotikakrig siden narkotikabandene unngår nordområdene og flyttet seg til denne sonen, noe som har ført til flere arrestasjoner.

Siden begynnelsen av året har det blitt beslaglagt mer enn åtte millioner yaba-piller i Nakhon Phanoms grenseområder, noe som er en tre- til firedobling fra i fjor. Disse narkotikabandene smugler også hundretusener piller på en gang.

Han legger til at selv om marihuana ikke lenger står på narkotikalisten, blir de som smugler det over Mekong-elven fra Laos arrestert umiddelbart.

Øverst: Oberst Sivadol Yarklai. Foto: Naewna
Kilde: Thai Newsroom
RSS