Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Varsler kraftig regn i nord og nordøst i helgen



Meteorologisk institutt råder folk i de nordlige og nordøstlige regionene til å forberede seg på kraftig til svært kraftig regn og sterk vind i helgen, ettersom supertyfonen Nagi er ventet å treffe land i Nord-Vietnam lørdag.

Nagi har vindhastigheter på opptil 195 km/t nær sentrum, som befant seg i Sørkinahavet, rundt 170 km fra øya Hainan, klokken 04.00 i morges. Det beveger seg nå vestover mot Hongkong og deretter Vietnam med en hastighet på rundt 20 km/t.

Etter å ha truffet Nord-Vietnam på lørdag, er det ventet at Nagi vil svekkes betraktelig, noe som vil føre til kraftig til svært kraftig regn og sterk vind i Thailands nordlige og nordøstlige provinser på lørdag, ifølge Weatherman.

I mellomtiden vil den sørvestlige monsunen som truer over Andamanhavet og Golfen, styrke seg, og dette vil føre til kraftig nedbør langs vestkysten av den sørlige regionen og i noen østlige provinser. Folk som bor ved foten av fjell eller i nærheten av vassdrag, anbefales å forberede seg på flom og overløp.

I Andamansjøen og den nordlige delen av Andamanbukta er det ventet høy sjø, med bølger på opptil 3 meter og over 3 meter i stormfulle områder. Seilere anbefales å utvise stor forsiktighet og unngå stormfulle områder, eller å holde seg i land til søndag.

Kilde: Thai PBS

RSS