Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Politikommisjonen vedtok enstemmig å ta Surachate ut av tjeneste



Politikommisjonen har med 12-0 stemmer godkjent ordren fra fungerende rikspolitisjef Kitrat Phanphet om å fjerne visepolitisjef Surachate "Big Joke" Hakparn fra polititjenesten.

Kommisjonen brukte noen timer på å diskutere saken, etter at statsrådet, regjeringens juridiske rådgiver, slo fast at fjerningsordren var legitim.

I går sendte Surachate en begjæring til den nylig gjeninnsatte nasjonale politisjefen,Torsak Sukvimol, om å oppheve den fungerende politisjefens ordre av 18. april om å fjerne ham fra polititjenesten, etter at han hadde blitt siktet for medvirkning til hvitvasking av penger i forbindelse med BNK Master-nettverket for pengespill.

Den 18. april utstedte også Kitrat en ordre om å overføre Surachate tilbake til Royal Thai Police fra statsministerens kontor, før han utstedte en ny ordre om å avskjedige ham fra tjenesten.

Både Surachate og Torsak ble beordret forflyttet til statsministerens kontor av statsminister Srettha Thavisin i mars på grunn av konflikten mellom de to.

Etter å ha forlatt møtet i politikommisjonen sa statsministeren til media at politikommisjonens generalsekretær vil holde en pressebriefing om møtet i dag.

Surachate har kjempet for å bli gjeninnsatt som visepolitisjef, noe som ville ha banet vei for at han kunne bli landets neste politisjef, ettersom han er den nest eldste visepolitisjefen.

Han har også truet med å saksøke statsministeren, Kitrat, Torsak og den pensjonerte visepolitisjefen Winai Thongsong dersom han ikke blir gjeninnsatt.

Kilde: Thai PBS
RSS