Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Falsk lege avslørt etter 20 år i Bangkok

 


En 55 år gammel tidligere marineoffiser er arrestert i Bangkok, siktet for å ha praktisert som lege i 20 år uten legelisens.

Den mistenkte (55) ble arrestert på en klinikk i Phetchaburi Soi 31 i Ratchathewi-distriktet fredag, opplyser politiet i Bangkok.

Arrestasjonen skjedde etter en klage fra en lokal innbygger om en gruppe «falske leger» som tilbyr aborttjenester ved klinikker på Phetchaburi Road.

Da betjentene besøkte klinikken, fant de 55 åring i ferd med å gi en pasient en injeksjon, assistert av en sykepleier fra Myanmar. Han hevdet at han hadde legelisens, men betjentene kunne ikke finne informasjonen hans i databasen til Thailands medisinske råd.

Mannen innrømmet til slutt at han hadde praktisert uten lisens siden 2004. Han hadde drevet klinikken på Phetchaburi Soi 31 i over ti år.

Pasientrommene i klinikkens øverste etasjer viste seg å være i dårlig stand. I tillegg ble det funnet flere bilder av ultralydresultater fra bekkenundersøkelser og pasienter som fødte på klinikken på mannens mobiltelefon.

Den 55 år gamle «legen» forteller at han tok en bachelorgrad i sykepleie og jordmorfag i 1989, før han ble offiser i marinens medisinske korps, stasjonert ved et sykehus i Sattahip-distriktet i Chon Buri.

– Jeg ønsket å øke inntekten min, så i 2004 begynte han å ta ekstrajobber som lege uten lisens ved medisinske klinikker, sier han.

Han ble arrestert en gang i 2009 for å ha utført ulovlige aborter. Han ble imidlertid løslatt mot kausjon og klarte å unndra seg videre tiltale inntil saken ble henlagt.

Senere forlot han marinen. Mannen innrømmet at han i løpet av de siste 20 årene hadde levert medisinske tjenester uten autorisasjon på ulike klinikker, og at han hadde benyttet seg av kunnskapen han hadde tilegnet seg da han studerte sykepleie som marineoffiser. 

Øverst: Politifolk fra Metropolitan Police Bureau avhører en tidligere marineoffiser på en klinikk i Ratchathewi-distriktet i Bangkok fredag kveld etter å ha funnet ut at han ikke hadde legelisens. (Foto: Metropolitan Police Bureau IDMB Facebook)

Kilde: Bangkok Post 
RSS