Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Bangkok-taxier vil ha støtte for elbil-kjøp



Drosjesjåførene vil at den nye transportministeren skal tilby en insentivpakke slik at de kan investere i elbiler, ifølge Thai Public Taxi Association.

Sadit Jaitiang, foreningens formann, sier at medlemmene vil ta opp spørsmålet med transportminister Suriya Jungrungreangkit når de møtes neste fredag for å diskutere ulike spørsmål som angår drosjesjåførenes ve og vel.

Han sier at å fremme bruken av elbiler vil bidra til å redusere karbonutslippene og støvforurensningen i hovedstaden.

For å oppmuntre drosjesjåfører til å kjøre elbil, ønsker foreningen skattelettelser og subsidier, inkludert et tilskudd på 300.000 baht for hver elbil.

Sadit sier at mange drosjesjåfører har mindre kjøreoppdrag under pandemien og de er såvidt kommet på fote igjen økonomisk, så det vil være en stor utfordring for de å gå over til elbiler uten støtte.

Han sa at rundt 20.000 drosjer snart vil nå slutten av sin 12-årige levetid og må byttes ut, helst med elbiler hvis det er mulig. I den innledende fasen vil det være behov for rundt 10.000 elbiler til utskiftningen.

Foreningen har allerede gitt uttrykk for at den foretrekker modeller på 90 og 120 kilowatt, og har foreslått at SME Development Bank skal tilby taxisjåfører lån med lav rente for å gå til innkjøp av elbil.

Andre saker som skal diskuteres med ministeren, er utnevnelsen av en komité som skal vurdere nye takster, og et veikart for hvordan drosjesjåfører skal kunne registrere seg hos apper som tilbyr kjøretjenester.

Han sier også at et parkeringshus for drosjer på Suvarnabhumi lufthavn ble godkjent i 2019, men at det ennå ikke er bygget. Foreningen vil også be om et tak på venteområdet for drosjer på flyplassen.

Kilde: Bangkok Post
RSS