Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Svensk skuespiller med lokalt engasjement for vanskeligstilteDen thailandsbaserte svenske skuespilleren Kjell Bergqvist hjelper underprivilegerte thailandske barn å lære seg den vitale kunsten å overlevele - svømming. Hver dag dør syv barn i Thailand fordi de ikke kan svømme.

- Vi svensker lærer våre barn å svømme i svært ung alder. Det er skummelt å tenke at det bare på grunn av mangel på svømmekunnskap skjer slike tragedier.

Dette er hovedidéen bak Family Bergqvist Foundation, etablert i 2017 av Kjell og hans kone Karin, for å gi barn gratis svømmeleksjoner og engasjere seg i andre veldedighetsarbeid. Denne ikke-profitt-stiftelsen drives for tiden av i paret og deres tre barn. - Det er eller har til hensikt å og gi tilbake til de fantastiske menneskene i vår lille landsby. Det har vært noe vi ønsket å gjøre, sier Kjell. Familien bor i Huay Yang-distriktet sør for Hua Hin.

Familien Bergqvist Foundation gir ikke bare gratis svømmeleksjoner, men bidrar i samfunnet i andre måter. Siden 2004 har de støtte de Barnhem Muang Mai, et omsorgshjem for barn i Phuket som ble etablert av svensk mor Susanne Janson, som mistet begge barna i tsunamien.

I hjemmet i Huay Yang ga familien sykler til underprivilegerte barn for å hjelpe dem med å komme seg til skolen lettere, mens de voksne fikk gasskjøkken. Rundt skolene plasserte familien også veiskilt for å lette trafikken og øke trafiksikkerheten. Familien organisert også morsomme aktiviteter og ga bort stipend for barna på Barnedag.

Saken fortsetter under bildetUnder flommene i Sør-Thailand, fra desember 2016 til begynnelsen av 2017, klarte familien å samle mer enn 440 000 baht i donasjon til nødhjelp og bidra til å gjenoppbygge hus. Senest i fjor ga stiftelsen 20 sett med høreapparater til elever på Thepparat-skolen for døve i Bang Saphan-distriktet i Prachuap Khiri Khan-provinsen.

Bergqvist berømmer jevnaldrende for å støtte gjennom sitt prosjekt Kjelles Travelresa. Kjendiser som Björn Borg, Ingemar Stenmark, Håkan Hellström, Zara Larsson og mange har bidratt. Den kjente kunstneren Emil Grönholm bidro også til å samle inn salg av portrettmalerier av kjente personer, signert av maleren og modellene.

(we) Les mer på ScandAsia


RSS Feed