Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Engelsk-kurs for guider gir Hua Hin-studenter arbeidserfaring



For mange skoleelever i Thailand kan det være utfordrende å lære engelsk, spesielt når det gjelder å finne muligheter til å praktisere språket i virkelige situasjoner.

En skole i Hua Hin tar imidlertid tak i dette problemet ved å gi elevene muligheten til å bruke engelskkunnskapene sine i praktiske, praktiske omgivelser.

Hua Hin Wittayakom School har introdusert et nyopprettet kurs i engelsk for turistguider, som gir studenter verdifull erfaring fra turistindustrien. Kurset er støttet av turist- og idrettsdepartementet i Prachuap Khiri Khan, og har som mål å utstyre elevene med ferdighetene som trengs for å hjelpe besøkende og forbedre engelskkunnskapene deres.

Kurset, som er en del av den engelsk-kinesiske studieplanen, gir tre studiepoeng og består av seks leksjoner per uke.

Etter å ha fullført den teoretiske undervisningen gjennomgår studentene fem ukers opplæring på Hua Hin jernbanestasjon. I løpet av denne perioden lærer de å gi informasjon, gi råd om overnatting og transport og dele innsikt i lokale attraksjoner, noe som er avgjørende for deres utvikling.

Studentene har reagert positivt på kurset, og mange ser de karrieremulighetene det gir.

På Hua Hin jernbanestasjon fikk studentene mulighet til å kommunisere direkte med både thailandske og utenlandske besøkende, tilby hjelp og gi informasjon om området. De besøkende uttrykte ofte takknemlighet, og studentene fikk ros fra en pensjonert lærer som berømmet den gode praksisen.

Studentene har forbedret språkferdighetene sine betraktelig, og de har blitt tryggere på at de kan huske og bruke ulike setninger i dagliglivet. De er stolte av å kunne hjelpe turister med å navigere i provinsen, og erfaringen har hjulpet dem til å se de potensielle karrieremulighetene som finnes i turistsektoren.

Noen av elevene, som er mellom 16 og 17 år gamle, fortalte at de syntes det var spennende å snakke med utenlandske turister på togstasjonen, og at det var en flott mulighet til å øve på engelsken og hjelpe besøkende.

Men de erkjente også at det var noen utfordringer, som å overvinne sjenanse i møte med utlendinger og forstå ulike aksenter.

Til tross for disse utfordringene uttrykte studentene interesse for en karriere i reiselivsbransjen, og noen av dem ønsker å jobbe som flyvertinner eller immigrasjonsmedarbeidere.

Kurset har i år tiltrukket seg 34 studenter, hvorav 24 kommer fra engelskstudiet og 10 fra kinesiskstudiet.

Kurset forventes å bli et fast innslag på skolen, ettersom det spiller en viktig rolle i å forberede Hua Hins yngre generasjon på en karriere i turistnæringen.

Kilde: Hua Hin Today
RSS