Stacks Image 903

MFP til angrep på utdanningsministeren for «sjefshjelp»



Partiet Move Forward Party (MFP) ber statsministeren revurdere utnevnelsen av utdanningsminister Permpoon Chidchob på grunn av anklager om at han har hjulpet Vorayuth "Boss" Yoovidhya, arving av Red Bull-imperiet, med å unnslippe straffeforfølgelse. 

På fredagens pressekonferanse fortalte MFP-parlamentariker Teerajchai Phunthumas om den nasjonale antikorrupsjonskommisjonens (NACC) beslutning om å formelt anklage en rekke personer som den mener var involvert i den beryktede påkjørselen av Vorayuth i 2012, ifølge Bangkok Post.

En av dem er generalmajor Permpoon, som var assistent for den daværende nasjonale politisjefen, generalmajor Somyot Poompunmuang.

Tidlig på morgenen den 3. september 2012 krasjet Vorayuth Ferrarien sin inn i en motorsykkel som ble kjørt av sersjantmajor Wichian Klanprasert i Thong Lor-området.

I stedet for å stoppe for å hjelpe offeret, kjørte Vorayuth, som da var i begynnelsen av 20-årene, av gårde og slepte liket av offeret 200 meter fra ulykkesstedet. Han meldte ikke fra om ulykken.

Etter gjentatte ganger å ha ignorert pålegg om å møte i retten, flyktet han fra landet i 2017.

Noen av tiltalepunktene er allerede foreldet.

Ifølge Teerajchai hadde general Permpoon endret den offisielle fartsvurderingen til under sikkerhetsgrensen og omplassert politibetjenter som ville be om en rød arrestordre, noe som førte til avvisningen og Vorayuths flukt til London.

Selv om straffen til general Permpoon er en disiplinærstraff, påpeker Teerajchai at Srettha Thavisin både er statsminister og leder av politikommisjonen.

Det forventes at han vurderer om generalmajor Permpoon er egnet til å inneha utdanningsporteføljen.

– Folk setter spørsmålstegn ved rettferdigheten i rettssystemet når det gjelder rike og fattige. I dette tilfellet har noen mennesker fått hjelp til å flykte fra landet og unnslippe straffeforfølgelse den dag i dag, sier Teerajchai.

Han legger til at NACC-rapporten har bekreftet navnene på de involverte i påkjørselen, og at regjeringen derfor bør sette i gang en ny etterforskning for å straffeforfølge flere medskyldige og sende Vorayuth hjem for å ta straffen hans.

– Det kongelige thailandske politiet kan be europeisk politi om å pågripe Vorayuth ved hjelp av hans biometriske kjennetegn, en ordre som kan gis av den sittende regjeringen.

– Men jeg tviler på at Srettha vil gå videre med denne saken fordi general Permpoon er parlamentsmedlem for Bhumjaithai-partiet, og disse setene er viktige for koalisjonen, sier Teerajchai.

Samtidig sier Srettha til pressen at han ikke har lest rapporten ennå.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand