Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Maris Sangiampongsa er Thailands nye utenriksminister



Den pensjonerte diplomaten Maris Sangiampongsa har blitt utnevnt til landets nye utenriksminister av Hans Majestet Kongen, kunngjorde Royal Gazette onsdag.

Statsminister Srettha Thavisin nominerte Maris, 66, til å etterfølge Parnpree Bahiddha-Nukara, som trakk seg søndag etter at han mistet stillingen som visestatsminister, som han innehadde samtidig, i forbindelse med en omrokkering av regjeringen, skriver Bangkok Post.

Maris trakk seg fra styret i Thanulux Plc på mandag, og begrunnet dette med personlige årsaker i et brev til den thailandske børsen, for å bane vei for at han skulle kunne takke ja til en regjeringspost.

Maris er tidligere karrierediplomat i utenriksdepartementet og var medlem av Parnprees rådgivende team. Han har også hatt et nært forhold til tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som var utenriksminister under Chuan Leekpai-regjeringen i 1994.

Maris har en mastergrad i statsvitenskap fra Ohio University. Han begynte i Utenriksdepartementet i 1986 som attaché og ble utplassert i Brussel i 1989. Deretter vendte han tilbake til Thailand og hadde en rekke stillinger i departementets hovedkvarter, før han i 2007 ble utplassert i utlandet som førsteminister ved Thailands ambassade i Berlin. Deretter fulgte en rekke ambassadørstillinger, blant annet i Nepal (2009), Australia (2011), New Zealand (2015) og Canada (2018).

Utnevnelsen kommer på et avgjørende tidspunkt da Thailand trapper opp den diplomatiske innsatsen for å håndtere den pågående konflikten i nabolandet Myanmar, der borgerkrigen mellom det regjerende militæret og en etnisk minoritetshær og en motstandsbevegelse er i ferd med å eskalere.

Øverst: Den nyutnevnte utenriksministeren Maris Sangiampongsa har hatt ambassadørstillinger i Nepal, Australia, New Zealand og Canada i løpet av en lang karriere i departementet. (Foto: Thailands utenriksdepartement)

Kilde: Bangkok Post
RSS