Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Skoler stopper bussturer inntil videre



Utdanningsminister Permpoon Chidchob har bedt alle skoler om å innstille ekskursjoner i kjølvannet av tirsdagens bussbrann, midt i en voksende debatt på sosiale medier om barns sikkerhet.

Utdanningsministeren kunngjorde onsdag et midlertidig forbud mot studieturer ved statlige skoler, og ba andre skoler om å følge etter, skiver Bangkok Post.

Det skjer etter den tragiske hendelsen på Vibhavadi Rangsit-veien, nær kjøpesenteret Zeer Rangsit i Lam Luk Ka-distriktet i Pathum Thani tirsdag.

Ministeren sa at alle skoleturer bør innstilles inntil videre. De kan ikke avlyses permanent fordi elevene hadde nytte av slike turer. Han sa ikke hvor lenge suspensjonen skulle vare.

– Skolene må sørge for sikkerheten til kjøretøyene som brukes på turene ved å samarbeide med departementet for landtransport, og til de planlagte destinasjonene, sa han.

Elevene må også deles inn i aldersgrupper. Små barn bør ha følge av foreldrene sine, siden lærerne kanskje ikke kan ta seg av alle, og elevene bør få opplæring i hva de skal gjøre i en nødssituasjon.

Permpoon understreket viktigheten av studieturer, og sa at de ga barna mulighet til å lære utenfor klasserommet.

– Studieturene bør imidlertid foregå i provinsen og i nærheten av skolene hvis det er mulig, sa han.

Tirsdagens ulykke, der et tjetalls skoleelever og tre lærere omkom og flere ble skadd, utløster en heftig debatt på sosiale medier om sikkerheten til barn som drar på studieturer.

Noen nettbrukere mener at skolene burde avlyse alle aktiviteter utenfor skolen for å sikre at noe slikt aldri skjer igjen. Andre mente at elevene trenger slike opplevelser utenfor klasserommet for å runde av læringen, og mente at dårlig transportsikkerhet hadde skylden for dødsfallene og skadene.

Statsminister Paetongtarn Shinawatra understreket også verdien av ekskursjoner.

– Ekskursjoner gir barn erfaring med å utforske verden. Aktiviteten var ikke årsaken til tragedien, og vi bør løse problemet ved roten, som er bussens usikre tilstand, sa hun.
– Akkurat nå må Samferdselsdepartementet jobbe med å håndheve reglene.

Kilde: Bangkok Post
RSS