Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Lover å fjerne yaba-piller - satte fyr på 25 tonn narkotika i dag



Statsminister Srettha Thavisin kunngjorde at han og regjeringen vil fjerne bruk av metamfetaminpiller i løpet av sin periode, og at tiltakene vil fokusere på rask konfiskering av narkotikalangernes eiendeler.

Han kom med denne kunngjøringen da han i dag, søndag, overvar brenningen av 25 tonn narkotika i Samut Prakan-provinsen. Blant de destruerte narkotiske stoffene fra avsluttede saker var 12 tonn metamfetaminpiller, 11 tonn krystalmetamfetamin og 418 kilo heroin, ifølge Bangkok Post.

– Narkotikaproblemer har stått på regjeringens nasjonale agenda siden den ble dannet, sa Srettha ved denne anledningen.

– I løpet av det første året av regjeringsperioden vil regjeringen redusere narkotikaproblemet så mye som mulig, og metamfetaminpiller (yaba) vil forsvinne i løpet av regjeringsperioden, sa han.

– Som statsminister leder jeg kombinasjonen av innsatsen fra alle organisasjoner og mennesker for å løse problemet, og jeg vil fortsette å følge opp fremdriften, sa Srettha.

– Problemet må reduseres i løpet av et år, og denne regjeringen vil eliminere metamfetaminpiller. Jeg kommer til å destruere alle, slik dere ser i dag, sa statsministeren under dagens destruksjon.

Ifølge ham vil effektive løsninger være rask beslagleggelse av narkotikahandlernes eiendeler og rask destruksjon av beslaglagt narkotika.

– Hvis myndighetene bruker for lang tid på å konfiskere narkolangernes eiendeler, vil de få nok penger til å gjenoppta narkotikavirksomheten, sa Srettha.

– Narkotikalangere må bekjempes med besluttsomhet. Disse menneskene er kriminelle og bør ikke bare fengsles. Det de frykter mest, er at eiendelene deres blir konfiskert. Jeg ber organisasjonene om å beslaglegge eiendelene deres så snart som mulig og ikke la dem bli overført på en lettvint måte, sa statsministeren.

Andre løsninger vil omfatte rehabilitering av narkomane, forebygging av narkotikamisbruk og bekjempelse av narkotikasmugling.

Kilde: Bangkok Post
RSS