Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Foreldre tiltalt for barnemishandling på Phuket



Foreldrene til en to år gammel jente er tiltalt for barnemishandling etter at spedbarnet ble slått så hardt at hun ble bevisstløs og fikk kraniebrudd. Foreldrene har også testet positivt for narkotikabruk.

Det var en nabo som slo alarm og tilkalte ambulanse til jentas hjem, som ligger i en gate ved siden av Surakul Stadium, skriver The Phuket News.

Parets datter er nå innlagt på sykehus.

Naboen fortalte at barnet ble slått ofte, hver gang hun gråt, tisset eller på annen måte gjorde foreldrene opprørt.

Naboene kunne høre mishandlingen, og har advart faren, men den siste hendelsen ble for mye for dem.

I går ettermiddag avhørte og gjennomførte politiet narkotikatester av moren og faren til barnet. Testene bekreftet at begge foreldrene hadde brukt narkotika.

Politiet sier til media at foreldrene i første omgang vil bli siktet for narkotikabruk.  

Etter det vil politiet gå videre med anklager knyttet til barnemishandling. De venter imidlertid på resultatene av den medisinske rapporten som bekrefter barnets skader før de tar ut ytterligere siktelse, sier oberst Chatree.

Mens foreldrene sitter varetektsfengslet for narkotikarelaterte lovbrudd, vil det yngste barnet bli tatt hånd om av bestemoren, og det eldste barnet vil også bli plassert hos henne.

Parlamentsmedlem Chalermpong Saengdee, som var involvert i myndighetenes håndtering av hendelsen, sier: – Samfunnet vårt står overfor alvorlige familieproblemer, forverret av økonomiske vanskeligheter, noe som noen ganger fører til at foreldre lar frustrasjonen gå ut over barna sine.

– Phuket har flere lignende saker, blant annet en uløst sak i Rawai. Nå har det dukket opp et nytt tilfelle av barnemishandling i Wichit, legger han til.

Chalermpong understreker at det er nødvendig å fokusere på familieproblemer, ettersom barna er nasjonens fremtidige styrke.

– Myndighetene samarbeider med sosialdepartementet barnehjem og psykologer for å gi barnet omsorg og støtte, ettersom dette er en sensitiv og delikat situasjon med tanke på barnets alder. Departementet vil også besøke området for å vurdere situasjonen.

Han understreket videre at narkotikamisbruk er et alvorlig nasjonalt problem som rammer familier og utsetter barn for risiko. 

– Det iverksettes strakstiltak for å bekjempe narkotikabruk. Alle som sitter på informasjon bør rapportere detet. Alle rapporter vil bli behandlet konfidensielt og kun delt med relevante instanser, inkludert ONCB (Office of the Narcotics Control Board) og politisjefen i Phuket-provinsen, sa Cherlmpong. 

Kilde: The Phuket News
RSS