Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Mistanke om drap og selvmord på Bangkok-hotell



Politiet tror at en av de seks vietnameserne som ble funnet døde på Grand Hyatt Erawan Hotel i Bangkok tirsdag kveld, forgiftet de andre og deretter begikk selvmord.

Theeradet Thumsuthee, etterforskningssjef ved Metropolitan Police Bureau, sa på Lumpini politistasjon onsdag morgen at politiet hadde avhørt datteren til et av ofrene, og andre vitner.

– Hennes beretning var nyttige, sa han.

– Saken stammer sannsynligvis fra et gjeldsproblem. Det finnes ingen andre muligheter. Gjerningsmannen er blant de seks (døde) fordi de var de eneste som var i rommet. Det var ingen andre, sa Theeradet.

– Etterforskerne har ikke identifisert giften som ble brukt, sa han.

Seks vietnamesere ble funnet døde i et rom i femte etasje på Grand Hyatt Erawan Hotel i Bangkok sentrum tirsdag kveld. To av dem hadde amerikansk statsborgerskap, mens de andre var vietnamesiske statsborgere.

En velinformert kilde sa at kriminalpolitiet oppdaget et cyanidlignende stoff i brukte kopper på rom 502 der likene ble funnet.

– Det var et naturlig forekommende og kraftigere stoff enn cyanid, og ekstremt dødelig, sa kilden.

En syvende vietnameser hadde booket rommet ved siden av. Politiet tror hun var en yngre søster av et av de seks ofrene.

Kvinnen hadde forlatt landet den 10. juli, og hadde sannsynligvis ikke noe med dødsfallene å gjøre. Morderen ble antatt å ha forgiftet de fem andre før hun tok sitt eget liv, sier en kilde.

Sjefen for politiets rettsmedisinske avdeling, Trairong Phiewphan, sa onsdag at det var gift i en drikk som så ut som svart kaffe, og som ble funnet i to flasker i dødsrommet.

Øverst: De seks vietnameserne ses med bagasjen sin på følgende skjermbilder fra overvåkningskameraer, tilsynelatende på vei til rom 502 i femte etasje på Grand Hyatt Erawan Hotel i Pathum Wan-distriktet mandag ettermiddag. De ble funnet døde på rommet tirsdag kveld.

Kilde: Bangkok Post

RSS