Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Toalettprosjekt i Pattaya fire år forsinket



Pattaya Citys ambisiøse prosjekt for å bygge 32 offentlige toaletter på parkeringsplassen foran Bali Hai-piren i Sør-Pattaya har blitt kraftig forsinket, og det har stått uferdig i over fire år.

Prosjektet, som opprinnelig var budsjettert til 3.880.000 baht, ble påbegynt 17. desember 2020, med en forventet ferdigstillelsesdato 14. juni 2021, en periode på 180 dager. Prosjektet er imidlertid fortsatt ufullstendig på grunn av mange tilbakeslag.

Varaordfører Manot Nongyai forklarte 2. august at den første konstruksjonen møtte på betydelige utfordringer på grunn av underjordiske dreneringsrør som blokkerte byggeplassen.

Dette problemet gjorde det nødvendig for Pattaya City å endre planene, noe som forsinket fremdriften. Etter at omprosjekteringen var fullført, ble byggingen gjenopptatt, men ble snart sterkt påvirket av pandemien. Entreprenøren hadde problemer med å skaffe tilstrekkelig arbeidskraft, noe som førte til byggestans i over to år.

Etter hvert som pandemisituasjonen bedret seg, gjenopptok entreprenøren arbeidet, men fortsatte å slite med mangel på arbeidskraft i overgangen tilbake til normale tilstander.

Til tross for at entreprenøren forsøkte å overholde tidsfristen, var det umulig å fullføre prosjektet i tide, noe som resulterte i bøter for forsinkelsene. De økende utfordringene førte til at entreprenøren vurderte prosjektet som ulønnsomt, og til slutt trakk seg fra det.

Etter at entreprenøren trakk seg ut, forsøkte Pattaya City å engasjere de på nytt for å fullføre prosjektet, men fikk ingen respons. Derfor innledet byen prosessen med å avslutte kontrakten.

Pattaya City er nå i ferd med å beregne de fullførte delene av prosjektet og vurdere de gjenstående kostnadene for å ansette en ny entreprenør.

Det gjenstående arbeidet, som er verdsatt til ca. 2 millioner baht, omfatter ytterligere to byggefaser.

Pattaya City er nå i ferd med å avvise den opprinnelige entreprenørens anke og søke etter en ny entreprenør for å fullføre prosjektet.

Til tross for de betydelige forsinkelsene er Pattaya City fortsatt forpliktet til å ferdigstille de offentlige toalettene for å forbedre fasilitetene på Bali Hai Pier for både innbyggere og besøkende.

Kilde: Pattaya Mail
RSS