Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Over 400 hoteller i Korat kan bli revet



Landbruksdepartementet har startet inspeksjoner som kan føre til riving av mer enn 400 feriesteder som har gjort inngrep på offentlig land i Wang Nam Khieo-distriktet i Nakhon Ratchasima (Korat).

Departementet etterforsker saker om ulovlig jordeierskap under Agricultural Land Reform Office (Alro), og tirsdag gikk de til aksjon mot Golden Mountain Resort i Wang Nam Khieo i Nakhon Ratchasima.

Resorten ligger på en 73 rai stor tomt og eies i fellesskap av en tidligere lokalpolitiker, kjent som Kamnan Nor, og to andre personer.

Kamnan Nor var parlamentsmedlem for Nakhon Ratchasima fra 2007 til 2018. Han var medlem av Puea Pandin-partiet, Bhumjaithai-partiet, Palang Pracharath-partiet og Thai Local Power Party.

De tre medeierne ble siktet for inngrep i eiendom av Nakhon Ratchasima Provincial Land Reform Office i 2013.

Saken ble avgjort i 2018, og retten bestemte at de tre måtte rive eiendommen og tilbakeføre den til sin opprinnelige tilstand innen 2020.

De ble også dømt til å betale 1,98 millioner baht i erstatning med renter.

Minst 437 andre feriesteder i Wang Nam Khieo-distriktet har gjort inngrep på offentlig grunn, ifølge rapporter.

Ti av dem, inkludert Golden Mountain Resort, er beordret revet av retten.

Alro vil rive Golden Mountain Resort, som består av 18 bygninger.

Myndighetene planlegger også å anlegge sak i sivilretten mot eierne av de inngripende feriestedene for å få erstatning for skader og rivingskostnadene.

Nakhon Ratchasima Provincial Land Reform Office vil inspisere feriestedene før de bestemmer seg for om de skal rives, og vil be om rettslig kjennelse for rivingen.

Ifølge Thanadol vil myndighetene reise straffesak mot eierne av feriestedene som blir funnet skyldige i inngrep.

Det ble også rapportert at mange innbyggere i Wang Nam Khieo støtter tiltaket om å kreve tilbake land fra slike virksomheter, og tildele det til jordløse bønder.

Øverst: Wang Nam Khieo-distriktet i Nakhon Ratchasima-provinsen. (Arkivfoto)

Kilde: Bangkok Post

RSS