Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Sjeldent syn: Ville elefanter badet nær Hua Hin



Et sjeldent og fengslende syn fant sted i nærheten av Hua Hin i går, mandag, da en flokk på rundt 30 ville elefanter kom ut av Pa La-U-skogen for å kjøle seg ned i vannet, til stor glede for turister og lokalbefolkningen som var vitne til opptrinnet.

Hendelsen, som fant sted nær ruten som fører til Pa La-U-fossen i Hua Hin, ble bekreftet av Somjet Chantana, direktør for Conservation Area Administration, Phetchaburi Branch, skiver Hua Hin Today.

Han bemerket at det ofte er stor trafikk i området i helgene og under festivaler, noe som gjør det nødvendig med strenge sikkerhetstiltak for å beskytte både elefantene og de reisende. Nasjonalparkens beskyttelsesenhet og Wildlife Conservation Society (WCS) Thailand har aktivt overvåket området for å sørge for sikkerheten.

Den siste tidens høye temperaturer gjorde sitt til at elefantene boltret seg i dammen i nærheten av fossen.

Turister og lokalbefolkningen som kjørte langs ruten, stoppet opp for å se på og forevige det majestetiske synet, mens nasjonalparkens tjenestemenn holdt et våkent øye med tilskuerens for å ivareta sikkerheten.

Myndighetene har utstedt retningslinjer for bilister som skal følge når de kjører i områder der det ferdes ville elefanter. Bilister oppfordres til å holde hastigheten under 60 km/t og holde en trygg avstand på minst 30 meter fra elefantene.

Hvis dyrene nærmer seg, bør sjåførene enten vente på at de forlater området eller bevege seg unna på en trygg måte uten å bruke horn eller lage høye lyder, noe som kan provosere elefantene.

Fotografering med blits frarådes for å unngå å skremme dyrene, og bilister rådes til å holde motoren i gang for å kunne kjøre fra stedet raskt om nødvendig.

Myndighetene understreker at ingen ville elefanter i Pa La-U-området hittil har vist aggressiv atferd mot mennesker.

Kilde: Hua Hin Today
RSS