Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Antatt politimorder skutt og drept av politiet i Kanchanaburi-provinsen



En mann som er mistenkt for å ha skutt og drept en politimann og skadet en annen i Nakhon Pathom onsdag kveld, ble skutt og drept av politiet i Kanchanaburi-provinsen tidlig fredag morgen.

Politiet hevder at den mistenkte motsatte seg arrestasjon ved å åpne ild mot en politibil, noe som tvang betjentene til å skyte tilbake i selvforsvar. Skytingen fant sted i Tha Rua-distriktet i Kanchanaburi rundt kl. 05.45 i morges (lokal tid).

En annen mistenkt, kjent som "Kamnan Nok", den innflytelsesrike høvdingen i Ta Klong-distriktet i Nakhon Pathom, overga seg til politiet i Crime Suppression Division (CSD) på politistasjonen i Mueang-distriktet i går. Han nektet for alle anklagene mot ham.

Det var utstedt arrestordre på begge mennene etter at de ble beskyldt for å ha drept en politibetjent og skadet en annen. Den ene av de mistenkte skal ha invitert blant annet de to betjentene hjem til seg for å bli kjent med dem, og i løpet av middagen skal han ha bedt en av betjentene om å forfremme noen politifolk som står ham nær, men betjenten skal ha nektet. Deretter skal middagsverten blitt sint og forlatt middagsbordet brått. Kort tid etter ankom en gruppe bevæpnede menn og åpnet ild mot de to betjentene.

Hendelsen fikk sjefen for Central Investigation Bureau til å beordre "Hanuman"-teamet av CSD-betjenter til å jakte på de bevæpnede mennene, med beskjed om å bruke "avgjørende" makt hvis de mistenkte motsetter seg pågripelse, med henvisning til at de var bevæpnet og farlige.

Samtidig har visepolitisjef Surachate Hakparn beordret etterforskning av oppførselen til rundt 20 politibetjenter som skal ha spist middag hos Praween onsdag kveld. En etterforskningsleder fra Nakhon Pathom-provinsen skal ha vært blant dem.

Noen av betjentene er anklaget for å ha hjulpet de bevæpnede mennene med å rømme og for å ha bidratt til å ødelegge bevis i et forsøk på å dekke over skytingen.

Kilde: Thai PBS
RSS