Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Regjeringen godkjenner ekstra lån på 276 mrd baht



Tirsdag godkjente regjeringen ytterligere 276 milliarder baht i lån for regnskapsåret 2024, for å bidra til å finansiere «pengedryss»-ordning med 10.000 baht til alle thaier over 16 år for å stimulere økonomien.

Det vil bringe den totale nye opplåningen i regnskapsåret til 1 billion baht, sa stedfortredende talskvinne for regjeringen Radklao Suwankhiri på et pressemøte.

Det nylig godkjente låneopptaket er en del av en større revidert gjeldshåndteringsplan i regnskapsåret, som inkluderer håndtering av eksisterende gjeld på 2,04 billioner baht og tilbakebetaling av gjeld på 454 milliarder baht.

Det ekstra låneopptaket vil bidra til å finansiere regjeringens signaturutdelingsordning, sa regjeringens talsmann Chai Wacharonke på briefingen.

I mai godkjente regjeringen en plan om å øke statsbudsjettet for 2024 med 122 milliarder baht, for å bidra til å finansiere stimuleringspolitikken.

Planen vil bringe det totale budsjettet for 2024-året til 3,6 billioner baht og underskuddet til 805 milliarder baht.

Regjeringen planlegger at «pengedrysset» på i alt 500 milliarder baht kommer i fjerde kvartal. Ordningen, som noen eksperter har kalt finanspolitisk uansvarlig på grunn av bekymringer om hvordan den skal finansieres og om innvirkningen på statsgjelden, var opprinnelig planlagt i februar, men ble utsatt til mai - og nå altså utsatt til senhøsten

Regjeringen har tidligere sagt at de vil finansiere «pengedrysset» over budsjettene for 2024 og 2025 og bruke kapital fra den statseide Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives.

Thailands offentlige gjeld i forhold til bruttonasjonalproduktet (BNP) lå på 64,29 % ved utgangen av mai, sammenlignet med det offisielle taket på 70 %.

Kilde: Bangkok Post
RSS