Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Mrigadayavan-palasset i Cha-am gjenåpnes for publikum 23. mai



Mrigadayavan-palasset i Cha-am gjenåpnes for publikum 23. mai etter å ha vært stengt siden 2021 på grunn av renovering.

Den kongelige residensen ble formelt gjenåpnet for offentlige besøk fra og med 23. mai 2024. Den vil være åpen for allmennheten fra kl. 09.00 til 17.00 på fredager, lørdager, søndager og torsdager, skriver Hua Hin Today.

På torsdager vil det være åpent for grupper av skole- og universitetsstudenter etter avtale med kontoret.

Billettprisene for besøk er 90 bath for voksne (både thailandske statsborgere og utenlandske besøkende, inkludert guider).

For å besøke de kongelige paviljongene finnes det to donasjonsalternativer for å støtte restaurerings- og bevaringsarbeidet. Det første alternativet koster 316 baht (inkluderer en omvisning og en urtedrikk), og det andre alternativet koster 916 baht (inkluderer en omvisning og et tesett i tehuset i den kongelige residensen).

Før den offisielle gjenåpningen vil den kongelige residensen være vertskap for en Maha Chat-seremoni torsdag 16. mai og fredag 17. mai, som fortsetter lørdag 18. mai og søndag 19. mai. Det er gratis adgang.

Dette er for å feire 100-årsjubileet til Mrigadayavan-palasset og for å minnes kong Rama VIs store nåde på hans 144-årsdag, som sammenfaller med kong Rama Xs 72-årsdag.

Mrigadayavan-palasset, ofte omtalt som "Kjærlighetens og håpets palass", står som et vitnesbyrd om kong Rama VIs visjon om et sommersted som kombinerer natur og arkitektonisk skjønnhet. Palasset ble bygget i 1923 og ligger elegant langs Thailandsbukten, med fantastisk utsikt over kysten og tradisjonelle thailandske arkitektoniske prinsipper. Den luftige, åpne utformingen gjør at havbrisen strømmer gjennom bygningen og sørger for naturlig avkjøling for beboerne. Palasset er hovedsakelig laget av gyllent teak, og består av 16 sammenkoblede paviljonger som er hevet på påler, slik at luftstrømmen kan strømme under og beskytte mot potensielle oversvømmelser.

Den arkitektoniske utformingen av Mrigadayavan-palasset viser en blanding av thailandsk og vestlig innflytelse, og det er den italienske arkitekten Ercole Manfredi som har stått for byggingen. Den høye takhøyden, de brede verandaene og de store korridorene optimaliserer naturlig lys og ventilasjon, noe som viser en gjennomtenkt tilpasning til det tropiske klimaet.

De omkringliggende hagene er omhyggelig anlagt med frodige plener og duftende frangipani-trær, noe som skaper en fredfylt oase som utfyller den kongelige residensens elegante enkelhet. Palasset var et yndet tilfluktssted for kong Rama VI, som fant trøst i de rolige omgivelsene og tilbrakte tid med å skrive poesi og skuespill innenfor murene.

I tillegg til sin arkitektoniske eleganse har Mrigadayavan-palasset en dyp kulturell og historisk betydning. Det gjenspeiler livsstilen og interessene til kong Rama VI, som var kjent som en litterær monark med stor sans for kunst og natur.

I dag er palasset fortsatt et viktig landemerke som symboliserer Thailands rike kulturarv og den kongelige arven. Besøkende kan utforske den fredelige eiendommen, fordype seg i monarkiets historie og sette pris på den nennsomme restaureringen som har bevart denne arkitektoniske perlen for fremtidige generasjoner.

Kilde: Hua Hin Today
RSS