Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Forventer 200.000 flyvninger årlig til Kina



Avtalen om visumfritak mellom Thailand og Kina vil føre til en dobling av antall flyvninger mellom de to landene innen 2026

Aeronautical Radio of Thailand Co Ltd (Aerothai) sier at flyvningene mellom Thailand og Kina vil øke fra under 100.000 årlig i dag til 200.000 årlig i nær fremtid som følge av den gjensidige permanente visumfritakspolitikken.

Politikken, som ble lansert i mars i år, er utformet for å øke turismen, og gjør det mulig for kinesiske og thailandske passinnehavere å nyte godt av visumfrie ferier og transitter gjennom hvert land i opptil 30 dager.

Aerothais president Nopasit Chakpitak sa tirsdag at fire hovedruter til Kina: Macao-Hong Kong, Hainan-østlige Kina, Laos-Vietnam-Kina og Yunnan-vestlige Kina, står for rundt 60 % av alle flyvninger til Kina, og utgjør for tiden 20 % av alle Thailands internasjonale flyvninger.

Han anslår at det totale antallet flyvninger til Kina i år vil ligge på rundt 86.150, en økning på 126 % fra året før.

Nopasit sier at etter hvert som passasjerflyselskapene og flylogistikkbransjen har kommet i full gang etter pandemien, har flere selskaper gjenopprettet rutene til Kina, i tillegg til at de søker om å åpne nye ruter til destinasjoner som er av økonomisk betydning.

– Chengdu, hovedstaden i Sichuan-provinsen, er spesielt populær i år, ettersom byen har registrert 5896 flyvninger fra Thailand de siste åtte månedene", sier han. – Vi anslår at antallet flyvninger til Chengdu vil passere 8 850 i år, en økning på 265 % fra året før.

Nopasit legger til at Aerothai allerede er i dialog med myndighetene i Kina og Laos med tanke på å åpne parallelle flyruter for å avlaste den nåværende flyruten som er fastsatt av Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart (ICAO), og som går forbi en "flaskehals" i det nordvestlige Laos.

Disse rutene vil gi plass til flere flyvninger fra Thailand til kinesiske økonomiske byer som Chengdu, Tianfu, Kunming, Guiyang, Chongqing og Xi'an, sa han, og la til at de forventes å åpne innen 2026 og gi plass til rundt 200 000 flyvninger per år.

Kilde: The Nation
RSS