Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Statsministeren nekter å bekrefte at ‘pengedrysset’ kuttes til 5 000 baht



Statsminister Paetongtarn Shinawatra nektet å bekrefte nyheten som sirkulerte i dag om at den andre fasen av «pengedrysset» på 10 000 baht vil bli halvert til 5 000 baht, ifølge Amarin TV.

På spørsmål fra media i regjeringsbygningen om at andre fase av kontantutdelingen til over 30 millioner mennesker vil bli kuttet til 5 000 baht, svarte Paetongtarn:

– Vent litt, vent til finansdepartementet bekrefter, det finnes alternativer, hvis jeg forklarer nå, vil det forklaringen bli for kort.»

Senere sa hun at det ville være bedre å gi et intervju om denne saken etter regjeringsmøtet.

Under Pheu Thai-initierte «pengedryss»-kampanjen fikk noen bønder og andre mennesker i kategorien «sårbare», til sammen 14,5 millioner, på 10 000 baht i sin helhet fra onsdag.

På spørsmål om ryktene om at Palang Pracharaths nestleder Santi Promphat og partileder Warathep Rattanakorn gjorde seg klare til å hoppe over til Pheu Thai, smilte statsministeren bare og svarte ikke.

Visestatsminister/forsvarsminister Phumtham Wechayachai sa imidlertid at han bare hadde fått vite om dette fra avisene, og at det ikke hadde vært noen diskusjoner med noen av dem.

Det frafalne parlamentsmedlemmet Thammanat Prompao ledet i forrige måned en utvandring av 20 Palang Pracharath-parlamentsmedlemmer fra det tidligere koalisjonspartiet for praktisk talt å gi støtte til den Pheu Thai-ledede regjeringen i overskuelig fremtid.

Øverst: Statsminister Paetongtarn Shinawatra sitter ved siden av visestatsminister/forsvarsminister Phumtham Wechayachai. Foto: Amarin TV

Kilde: Thai Newsroom

RSS