Stacks Image 919

Hemmelige internettkabler avdekket fra Thailand til Laos



Myndighetene har kuttet hemmelige og ulovlge internettkabler fra Mukdahan-provinsen over vennskapsbroen og omtrent fem kilometer inn i Laos.

Kablene er trolig brukt av svindelbander med base i Laos for å lure thailandske ofre til å tro at de hadde å gjøre med innringere og bedrifter med base i Thailand.

Den ulovlige kabelforbindelsen ble oppdaget søndag, skriver Bangkok Post

Kablene var trukket over den andre thai-laotiske vennskapsbroen som forbinder Mukdahan-provinsen og Savannakhet-provinsen i Laos over Mekong-elven.

– Kablene ble installert av et selskap som NBTC hadde gitt lisens til å levere telekommunikasjonstjenester bare i Thailand, sier landets telemyndigheter.

Kablene ble undersøkt og det ble avdekket av kablene førte internettjenester omtrent fem kilometer inn i laotisk jord. ablene har stor kapasitet og betjene rundt 10 000 brukere om gangen.

– Dette gjorde det mulig for svindlerbander å lure thailendere på en enkel måte, som om de hadde base i Thailand. Dette nettverket ble installert helt åpenlyst uten frykt for rettslige skritt, sier politiet han.

Myndighetene finner fra tid til annen internettkabler lagt langs naturlige grenseoverganger og over elver.

– Dette er første gang vi har funnet kabler installert på en grensebro», sier myndighetene.

Øverst: Assisterende nasjonal politisjef, generalløytnant Thatchai Pitaneelaboot, klipper gjennom en ulovlig internettkabel på den andre vennskapsbroen mellom Thailand og Laos i Mukdahan på søndag. (Foto: Mukdahan-kontoret til Public Relations Department)@

Kilde: Bangkok Post

RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand