Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Direktetog Bangkok og Butterworth gjenopptas



Thailand og Malaysia planlegger å gjenopplive den direkte togforbindelsen mellom Bangkok og Butterworth, og utvide et malaysisk ekskursjonstog som nå går til Hat Yai, til også å omfatte Surat Thani.

Thailands statsbaner (SRT) og KTMB, som driver togdrift i Malaysia, har inngått en prinsippavtale om å prøvekjøre en rute mellom Bangkok og Butterworth.

SRT sa tirsdag at det vil bli gjennomført en felles studie av forslaget. Det var meningen at den transnasjonale ruten i første omgang skulle være i drift i seks måneder.

SRT innstilte den daglige ekspressruten mellom Bangkok og Butterworth i 2016, og i stedet ble det kun ruter til Padang Besar på grensen til Malaysia. Passasjerene må bytte til et malaysisk tog i Padang Besar for å komme seg videre til Butterworth og andre steder i Malaysia.

Padang Besar stasjon ligger ved grensen i Sa Dao-distriktet i Songkhla-provinsen. Den malaysiske byen overfor har samme navn. De to landene deler stasjonen.

Butterworth er en kystby i den nordmalaysiske delstaten Penang, og inngangsporten til den populære øya Penang.

De to jernbaneselskapene er enige om å fremme turismen ved å forlenge ruten til det malaysiske ferietoget ‘My Sawasdee’, som i dag har Hat Yai som endestasjon. Det vil bli videreført til Surat Thani på en dato som skal er klar på et senere tidpunkt.

‘My Sawadee’-toget kjører kun i ferier og tar malaysiere fra Kuala Lumpur med stopp innimellom til Hat Yai, som er svært populært blant malaysiske besøkende.

Prinsippavtalen om de nye rutene ble inngått på et møte mellom de to byråene i Kota Kinabalu, i den malaysiske delstaten Sabah, og kunngjort tirsdag.

Kilde: Et malaysisk elektrisk tog på perrongen på Pedang Besar stasjon i 2015. (Foto: Patipat Janthong)

Kilde: Bangkok Post

RSS