Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Lover lavere levekostnader



Thailands nye handelsminister, Pichai Naripthaphan, lover hastetiltak for å få bukt med de høye levekostnadene, få fortgang i forhandlingene om en frihandelsavtale (FTA) og skjerpe kontrollen av kinesisk import.

Etter sin første arbeidsdag sa Pichai Naripthaphan at han er klar til å samarbeide med de to visehandelsministrene Napintorn Srisanphang og Suchat Chomklin for å ta fatt på den viktige oppgaven med å drive Thailands økonomi i en krisetid.

Han sa at departementets politikk vil bli kunngjort senere, etter at regjeringens politikk er lagt frem for parlamentet torsdag og fredag, og at den blant annet vil omfatte reduksjon av levekostnadene, garanti for bedre priser på råvarer, støtte til små og mellomstore bedrifter, fremme bruken av frihandelsavtaler og bekjempe tilstrømningen av billig import av lav kvalitet.

Et møte med ledere i departementet er planlagt på mandag for å delegere arbeidet til ansvarlige byråer under departementets tilsyn.

Pichai sa at det haster med å iverksette tiltak for å få bukt med de økende varekostnadene i Thailand, og for å skjerpe kontrollen over strømmen av kinesiske importvarer.

Han sa at hans førsteprioritet er å gjennomgå produktkostnadene og samarbeide med næringslivet for å redusere prisene og lette de økonomiske byrdene for folk flest.

Når det gjelder kinesisk import, erkjente Pichai utfordringene og sa at eksisterende tiltak vil bli revurdert: – Hvis dagens regelverk viser seg å være ineffektivt, vil det bli innført ytterligere tiltak for å løse problemet, sa han.

Pichai unngikk imidlertid å fremheve kinesiske produkter, og sa at det kan se ut som om Thailand er imot import fra Kina.

Han sa at det er viktig å få fortgang i forhandlingene om frihandelsavtaler med andre land, ettersom flere avtaler kan føre til økte utenlandske investeringer i Thailand.

Kilde: Bangkok Post
RSS