Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

49 ‘farliger’ steder utpekt på Phuket



Gamle Phuket by er blant de 49 stedene som anses som sårbare for flom eller jordskred, opplyste departementet for mineralressurser tirsdag, da turistøya rustet seg for en ny dose dårlig vær.

Myndighetene har identifisert 49 «risikolandsbyer», inkludert den gamle bydelen og Chartered Bank-samfunnet, begge populære steder i Muang-distriktet.

Det er brukt en matematisk modell og geografiske data for å finne frem til landsbyer og lokalsamfunn med størst risiko for oversvømmelse eller jordskred.

Den 23. august førte kraftig regn til jordskred som kostet 13 mennesker liver, skadet 19 andre og ødela mer enn 50 hus. Myndighetene la skylden på at trærne på Nak Koet-høyden ble ryddet for å gi plass til en gigantisk statue kjent som Big Buddha.

Det er varslet mer kraftig regn og grov sjø i løpet av lørdagen, og Phukets guvernør Sophon Suwannarat har beordret alle etater til å forberede seg på mulige oversvømmelser, avrenning og jordskred.

Chao Phraya-demningen i Chai Nat-provinsen på det sentrale slettelandet økt dreneringshastigheten til 1449 kubikkmeter i sekundet for å forberede seg på økende nedbør i nord som følge av den tropiske stormen Yagi som ventes å treffe Thailand på fredag, mens vannstanden i 11 provinser i Chao Phraya-elvens nedbørsfelt, inkludert Bangkok, ventes å stige med opptil 40 centimeter.

De nordlige og nordøstlige regionene, inkludert Chiang Rai, Phayao, Chaiyaphum, Khon Kaen og Ubon Ratchathani, nylig ble rammet av kraftig regn i tillegg til den østlige regionen og den vestlige delen av Sør.

Japans meteorologiske institutt spår at den nordlige utkanten av nordøst, den østlige regionen og den vestlige delen av sør ville få mye nedbør i løpet av de neste syv dagene på grunn av den tropiske stormen Yagi, som nå befinner seg på Filippinene.

Thailand forventes å bli rammet av stormen fredag, noe som vil føre til mer nedbør i de nordlige delene av nord og nordøst.

Som et resultat av dette vil vannstanden i elvene Yom og Nan stige, noe som gjør det nødvendig å tømme Phrae og Sukhothai for vann i løpet av fredagen.

Dette vil være den første stormen av denne typen som rammer Thailand i år, om enn ikke direkte, og la til at dette er normalt i september.

Vannmassene fra nord hadde nådd Chao Phraya-demningen. Demningen vil forsøke å ikke slippe ut for mye vann, ettersom den allerede har økt dreneringshastigheten fra 1 399 til 1 449 kubikkmeter per sekund.

Øverst: Turister i gamle Phuket by. (Foto: Pattarawadee Saengmanee)

Kilde: Bangkok Post
RSS