Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Gullbutikk etterforskes for hvitvasking



Myndighetene vil etterforske gullbutikken til Kornkanok Suwannabut, populært kjent på sosiale medier som «Mae Tuck», for å se om den drives som et skalkeskjul for hvitvasking av penger.

Ekteparet er anklaget for å ha solgt smykker med mindre gullinnhold enn det som ble annonsert under kvinnens direktesendinger på sosiale medier. Hun har angivelig sagt at smykkevirksomheten tilhørte ektemannen.

Kundene, som antas å være flere hundre, har strømmet til parets gullforretning i Bangkok for å kreve pengene tilbake.

Butikken insisterte imidlertid på at de kun ville tilby full refusjon hvis kundene returnerte varene og gavene som fulgte med i pakken.

Anti-Money Laundering Office (Amlo) sa lørdag at de vil undersøke om gullornamentene som Mae Tuck solgte under sine presentasjoner på nettet, er ekte.

Amlo vil også se nærmere på Kornkanoks «uvanlig høye» økonomiske status, sa Wittaya Neetitham, direktør for kontorets juridiske avdeling.

– Amlo vil sjekke om den aktuelle kvinnen er involvert i hvitvasking av penger eller ikke, sa han.

Amlo forventer å motta mer informasjon om saken, som etterforskes av Forbrukerpolitiet og Forbrukertilsynet.

– Amlo vil også undersøke om det finnes verdier knyttet til de siktede som kan ha blitt ervervet på ulovlig vis, sier Wittaya.

Amlo kan beslaglegge eiendeler som mistenkes å være ulovlig ervervet, dersom det finnes nok bevis til å underbygge anklager om hvitvasking av penger, legger han til.

Øverst: Klagerne viser frem gullvarer av dårlig kvalitet som de har kjøpt fra den høyt profilerte gullforhandleren Kornkanok «Mae Tuck» Suwannabut. De var blant de 20 personene som torsdag klaget Kornkanok og ektemannen hennes inn til forbrukermyndighetene. (Foto levert/Wassayos Ngamkham)

Kilde: Bangkok Post


RSS