Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Varsler fem søksmål etter bussbrannen



Thailands svar på Biltilsynet, Department of Land Transport (DLT), planlegger å gå til rettslige skritt mot fem parter i forbindelse med den bussbrannen hvor 23 mennesker på Vibhavadi Rangsit Road i Pathum Thani-provinsen på tirsdag mistet livet.

Den gassdrevne bussen som Wat Khao Phraya Sangkaram School i Uthai Thani-provinsen hadde arrangert for en skoletur til Ayutthaya-provinsen, ble oppslukt av flammer etter at et av dekkene foran eksploderte. 20 elever og tre lærere omkom i den tragiske ulykken.

Generaldirektør Jirut Wisaljit sa fredag at politiets etterforskning avslørte at bussen var utstyrt med 11 gassflasker, men at bare seks av dem var korrekt registrert, mens de resterende fem ikke var oppført i den offisielle registreringen.

Han sa at de fem partene som er ansvarlige for hendelsen er

1. Bussoperatøren Shinabutr Tour. Avdelingen har inspisert alle kjøretøyene som eies av selskapet, og har sendt detaljene til politiet for å bygge opp saken.

2. Buseier Panisara Shinabutr. DLT har suspendert hennes lisens som operatør av offentlig transport. Hvis det viser seg at hendelsen skyldes uaktsomhet fra operatørens side, vil lisensen hennes bli tilbakekalt.
3. Bussjåfør Saman Chanphut. Han har fått inndratt førerkortet, og det vil bli tilbakekalt hvis det viser seg at han har gjort noe galt.

4. Bussinspektører. To ikke navngitte tjenestemenn ved avdelingens Sing Buri-kontor, som var ansvarlige for å inspisere bussen, har blitt overført til inaktive stillinger ved avdelingens hovedkvarter i påvente av etterforskning. De vil bli ilagt strenge disiplinærstraffer dersom deres uaktsomhet var årsaken til hendelsen.

5. Installatør av gassbeholder. Alternative Resource Engineering Ltd. er oppført som selskapet som monterte beholdere med komprimert naturgass (CNG) på bussen. Selskapet risikerer å miste tillatelsen sin.

Bussen som var involvert i ulykken, var en 41-seters chartret passasjerbuss med registreringsnummer 30-0423 Sing Buri. Den ble første gang registrert 19. februar 1970 - for 54 år siden. Den ble omregistrert 26. oktober 2018 på grunn av modifikasjoner på chassisrammen og endringer i dimensjonene.

Kilde: The Nation
RSS