Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Folkets parti etablert fra Move Forward



hailands nye parti, Folkepartiet (People’s Party) registrerte i dag alle de 143 parlamentsmedlemmene fra det rettsoppløste Move Forward som partimedlemmer, og utnevnte parlamentsmedlem Natthapong Ruengpanyawut til leder av det splitter nye partiet.

I et ekstraordinært partimøte vedtok People's enstemmig å utnevne fem medlemmer av partiets styre, inkludert Sarayut Jailuck som partiets generalsekretær, parlamentsmedlem Nattawut Buaprathum som registrar, parlamentsmedlem Chutima Khachapun som kasserer, tidligere parlamentsmedlem Picharn Chaowawatanawong som utøvende funksjonær og Natthapong som leder.

Sarayut er kjent for å stå det oppløste Future Forwards tidligere leder Thanathorn Juangroongruangkit personlig nær.

Det rapporteres at enkelte partier har forsøkt å kjøpe ut noen av de 143 parlamentsmedlemmene som tidligere var tilknyttet Move Forward på en hemmelig måte, men alle har til slutt registrert seg som partimedlemmer av det nyetablerte, Folketspari.

Disse parlamentsmedlemmene var juridisk forpliktet til å melde seg inn i det nye partiet i løpet av en 60-dagers periode for å opprettholde sin status som parlamentsmedlemmer etter rettsoppløsningen av Move Forward.

Fem andre tidligere parlamentsmedlemmer fra Move Forward mistet umiddelbart sin status som parlamentsmedlemmer som følge av oppløsningen av det reformistiske partiet, inkludert tidligere Move Forward-leder Pita Limjaroenrat, tidligere Move Forward-leder Chaithawat Tulathon og tidligere Move Forward-generalsekretær Apichart Sirisuntorn.

På en pressekonferanse i People's hovedkvarter bekreftet Natthapong at Move Forwards politiske ideologier og flaggskippolitikk vil bli videreført til tross for onsdagens oppløsning av reformistpartiet i forfatningsdomstolen.

Parit Wacharasindhu, parlamentsmedlem for People's, sa at People's politikk inkluderer et vedvarende arbeid for å endre majestetsfornærmelsesloven, også kjent som paragraf 112 i straffeloven, i parlamentet.

Parit sa at People's ikke vil være det eneste partiet i Representantenes hus som har til hensikt å endre loven og andre relevante lover, slik at straffen ikke lenger skal være ensbetydende med en fremtidig oppløsning av et anklaget parti, blant andre påståtte lempelser.

Natthapong bekreftet at han vil være godt forberedt på å stille til valg ved neste parlamentsvalg, som antas å finne sted i 2027, som partiets statsministerkandidat, selv om han sa at han til slutt kan komme til å vike plassen for noen andre som er mer kompetente og egnede enn ham.

People's har allerede vært fast bestemt på å vinne neste valg som det største valgte partiet med mer enn halvparten av de totalt 500 parlamentsmedlemmene, slik at de kan danne en ettpartiregjering, ifølge People's-lederen.

Øverst: Det nyetablerte People's (Folkepartiet) leder Natthapong Ruengpanyawut.

Kilde: Thai Newsroom

RSS