Stacks Image 903

Bønder krever rettferdig fordeling når Srettha innleder Chiang Mai-turneen



En liten gruppe demonstranter tok imot statsminister Srettha Thavisin da han lørdag innledet sin rundreise i den nordlige byen Chiang Mai.

Bilkortesjen hans kjørte forbi rundt 20 lokale innbyggere og etniske landsbyboere fra Northern Peasant Federation. De holdt opp plakater med krav om en regjeringspolitikk som sikrer rettferdig fordeling av jord mellom fattige bønder og landsbyboere, ifølge The Nation.

«Slutt å stjele jord fra de fattige til fordel for rike kapitalister», «Har de fattige noen rettigheter?» og «Omfordel makt, omfordel jord, omfordel eiendeler», sto det på noen av plakatene.

Statsministerens arbeidsgruppe tok senere imot et åpent brev fra demonstrantene.

Bilkortesjen var på vei fra Mae Kuang-dammen i Doi Saket-distriktet, der Srettha og medfølgende regjeringsmedlemmer inspiserte byggingen av en vanntunnel.

Ved demningen stoppet statsministeren for å slå av en prat med en gruppe fiskere som var i ferd med å hente opp dagens fangst fra demningens reservoar.

Srettha var i Chiang Mai lørdag som en del av et tre dager langt arbeidsbesøk i nord, som også inkluderte Chiang Rai. Han skal etter planen returnere til Bangkok søndag.

På lørdagens program står også et besøk til Huai Hong Khrai Royal Development Study Centre i Doi Saket. Prosjektet, som ble initiert av kong Rama IX den store, studerer modeller for område- og yrkesutvikling.

På ettermiddagen skal de møte lokale næringslivsaktører for å diskutere deres problemer og hvordan man kan oppmuntre unge entreprenører til å starte nye bedrifter. Diskusjonene på Chiang Mai-universitetet forventes å dreie seg om økonomi, turisme, transport, sosiale spørsmål og miljøspørsmål.

Søndag skal Srettha etter planen møte ledelsen ved Chiang Mai International Airport for å diskutere muligheten for å øke antall flyavganger etter midnatt for å møte den økende turiststrømmen. Han skal også møte lokale innbyggere som vil bli berørt av de sene nattflyvningene til og fra Chiang Mai flyplass.

Kilde: The Nation

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand