Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Lærer fikk kobra-besøk i buksa (video)



Midt under en skoleforelesning om reptiler fikk læreren ufrivillig nærkontakt med en slange i Bueng Kan-provinsen i det nord-østlige Thailand.

Ifølge Nirut Chom-ngam, leder for Asorapit Wittaya-gruppen (slangeteknologi), slapp en av de ansatte ved et uhell ut en spyttekobra under et skolefordrag om slanger nylig.

Kobraen krøp raskt opp ankelen til læreren og jobbet seg oppover buksebenet.

Han beholdt merkelig nok fatningen og tok sakte av seg buksene for å unngå å skremme slangen, noe som resulterte i et anspent øyeblikk der enhver plutselig bevegelse kunne ha ført til et dødelig bitt, skriver Nirut i et innlegg på Facebook-siden til Nick Wildlife.

Nong Wave, den frivillige som til slutt fjernet kobraen, kalte det en viktig erfaring og erkjente at en liten feil kunne ha fått alvorlige konsekvenser.

Nirut understreket hvor viktig det er å holde seg i ro når man møter slanger, ettersom bevegelse kan provosere dem.

Det første man bør gjøre når man møter en slange på nært hold, er å ligge stille. Når slangen har roet seg, kan man sakte trekke seg tilbake i en rett linje, for hvis man beveger seg fra side til side, kan slangen bli mer oppmerksom.

– Slanger angriper vanligvis ikke med mindre de føler seg truet, og det er mer sannsynlig at de flykter på grunn av sin naturlige frykt for mennesker, skriver han.

Øverst: En kobra som kryper oppover beinet til en lærer, blir eksponert mens en kollega forsiktig senker buksene til mannen under en slangebevissthetsøkt på en skole i Bueng Kan. (Skjermdump fra Nick Wildlife YouTube)

Kilde: Bangkok Post


RSS