Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Russisk MMA-utøver og tvillingbror arrestert på Phuket

Den kjente MMA-utøveren Khusein Askhabov og hans tvillingbror Khasan er arrestert i forbindelse med at tre kasakhiske statsborgere trengte seg inn i en italiensk manns villa på et feriested i Cherng Talay forrige søndag.

De skal ha holdt italieneren bundet og kneblet mens de slo ham for å få informasjon i en timelang prøvelse som endte med at de tre mennene fløy fra Phuket til Dubai etter å ha frarøvet italieneren mer enn 12 millioner pund i personlige eiendeler.

Arrestasjonene er bekreftet av politioverbetjent Chalermchai Hersawat i Cherng Talay som skjedde forrige tirsdag september.

Det er verdt å merke seg at politiet på Phuket så langt ikke har offentliggjort hendelsen, til tross for at det ble holdt en pressekonferanse sist fredag for å forsikre offentligheten om at politiet på Phuket håndterte alle aspekter av kriminell aktivitet fra russere i Phuket.

Pressekonferansen ble holdt som svar på en rapport fra Al Jazeera, som rapporterte om allerede lenge velkjente problemer med russere som arbeider ulovlig, og om voldskriminalitet begått av russiske statsborgere på øya, inkludert trusselen om gjengkriminalitet, som da en kasakhisk statsborger åpnet ild fire ganger midt på lyse dagen mot den 44 år gamle russiske forretningsmannen Dmitry Aleynikov utenfor en kafé i Boat Avenue 7. juni.

Rapporten fra politisjefen i Cherng Talay sist tirsdag bekreftet arrestasjonene av de 28 år gamle russiske tvillingbrødrene.

Khusein Askhabov er født i Groznyj i Tsjetsjenia og er kjent som MMA-fighteren "Nohcho". Selv om ESPN fortsatt oppgir at Khusein bokser på Tiger Muay Thai i Chalong, er det nå kjent at han trener på en Muay Thai-leir i Cherng Talay.

Khusein og broren Khasan ble arrestert tirsdag, bekrefter Chalermchai. Rapporten opplyste ikke hvor tvillingene ble arrestert, men bemerket at de ble varetektsfengslet.

Rapporten bekreftet at arrestasjonene ble foretatt med den hensikt å straffeforfølge brødrene for "ran utført med grusomhet i en slik grad at andre blir utsatt for det, og for å sette kropp eller sinn i fare gjennom tortur", anklager som faller inn under Prevention and Suppression of Torture and Enforced Disappearance Act B.E. 2565 (2022), som omfatter tre alvorlige lovbrudd, deriblant tortur, grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff samt tvungen forsvinning.

Det fremgår av rapporten at arrestasjonene skjedde etter en etterforskning som ble iverksatt etter at en formell klage på hendelsen ble mottatt mandag 4. september.

Den italienske mannens pass, bankkortet til ADIB-banken (Abu Dhabi Islamic Bank) og passordene til telefonene, safen og datamaskinene hans er også oppført som stjålet, sammen med kostbare ur og datamaskin.

Ifølge Phuket News skal de tre mennene også ha stjålet 40.000 euro i kontanter fra safen, i tillegg til 16.000 eurosom ble stjålet i Dubai ved hjelp av det stjålne debetkortet, noe som først ble kjent etter at hendelsen ble rapportert til politiet.

En kilde som står den italienske mannen nær, forteller til Phuket News at det hele begynte da tre menn tok seg inn i italienerens villa på det velkjente feriestedet gjennom en sidedør og tok tak i ham mens han sov på soverommet ved 23-tiden søndag kveld (3. september).

De tre, som den italienske mannen sa han aldri hadde sett før, dro ham ut av soverommet og bandt ham, kneblet ham og satte bind for øynene på ham.

Overfallsmennene mottok deretter en telefonsamtale fra en person som organiserte angrepet, der de tre mennene ba om informasjon, blant annet om hvor en harddisk med en hovedbok med kryptovaluta befant seg, noe de italienske mennene nektet for at han hadde.

Så begynte den første mishandlingen, som varte i rundt 30 minutter og ble avsluttet med en ny telefonsamtale til de tre angriperne med ytterligere instruksjoner.

Torturen fortsatte utover natten, og den italienske mannen fikk flere blåmerker i ansiktet og på kroppen etter mishandlingen.

Til slutt flyktet de tre mennene fra villaen, mens de etterlot den italienske mannen bundet og kneblet.

Overvåkningsopptak fra feriestedet viste hvordan den italienske mannen endelig kom seg unna og rullet nedover en sti, fortsatt bundet og kneblet, men ikke lenger med bind for øynene - mot feriestedets motorsykkelparkering kl. 16.48 dagen etter (mandag 4. september).

De tre overfallsmennene ble senere identifisert og bekreftet å ha passert immigrasjonskontrollen på Phukets internasjonale lufthavn kl. 06.58 forrige mandag (4. september). De tre mennene gikk om bord på fly EK397 fra Phuket til Dubai, og antas nå å ha returnert til Kasakhstan.

Den italienske mannen forteller at han møtte Askhabov-brødrene for første gang på en strandkafé i Cherng Talay for omtrent et år siden. De hadde blitt bekjente i løpet av det siste året. Han hadde imidlertid aldri sett de tre kasakhstanske overfallsmennene før episoden.

Kilde: The Phuket News
RSS