Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Oppfordrer Bangkok til å lage mc-taxi-app



Et bystyremedlem har bedt Bangkok Metropolitan Administration (BMA) om å utvikle en ny app for å ringe mc-taxier for å sikre sikkerhet og rimelige priser for brukerene.

Viput Srivaurai, som representerer Bang Rak-distriktet, sa at BMA bør gjøre best mulig bruk av teknologi og innovasjon for å forbedre mc-taxitjenestene. Dette kan blant annet innebære å opprette et datasystem for å organisere tjenester og gi informasjon om sjåfører og deres kjøretøy.

Han understreket også behovet for en samkjøringstjeneste som tar rimelige priser for å gi folk en alternativ transportmåte som er trygg og praktisk, med enkel tilgang til mc-taxier.

– En slik tjeneste vil også gjøre det mulig for sjåførene å betale lavere avgifter enn de må betale for å tilby sine tjenester via plattformer som Grab, sa Viput.

Bangkoks guvernør Chadchart Sittipunt sa at BMA allerede har en database over byens mc-taxiter, som inneholder informasjon om hvor servicestedene ligger, antall sjåfører, deres ID-nummer, registreringsnummer, priser og så videre.

– Databasen kan imidlertid ikke deles med offentligheten på grunn av loven om beskyttelse av personopplysninger (PDPA), sier han.

Det finnes i dag rundt 5.300 servicestasjoner for mc-taxi og 80.000 registrerte sjåfører i Bangkok.

Noen av de vanligste problemene passasjerene møter når de bruker mc-taxi, er at de blir nektet service, urimelige priser og upassende oppførsel fra sjåførenes side.

Øverst: Motorsykkeltaxisjåfører deltar i en kampanje mot narkotika i Bangkok 21. januar 2024. (Foto: Varuth Hirunyatheb)

Kilde: Bangkok Post
RSS