Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

SAT-1-terminalen på Suvarnabhumi teståpner og øker kapasiteten med 33 %.



Suvarnabhumi internasjonale lufthavn, som administreres av Airports of Thailand (AoT), er klar til å myk-lansere sin Satellite 1 (SAT-1)-terminal 28. september, etter en vellykket fullskala test med 180 passasjerer og bagasje.

Formålet med forsøket var å evaluere driften av både SAT-1-terminalen og hovedterminalen. Thai Airways bisto med kabinpersonale og fly til prosessen, skriver Bangkok Post.

Kittipong Kittikachorn, flyplassens direktør, sier at forsøket omfattet en omfattende operasjon med fly, innkommende og utgående passasjerer, transferpassasjerer, bagasjehåndteringssystemer og fraktoperasjoner.

Kittipong sier også at ytterligere to tester er planlagt i løpet av de neste dagene, der Thai AirAsia X og Worldwide Flight Services Bangkok Air Ground Handling Co Ltd gjennomfører en test tirsdag, og Thai Vietjet gjennomfører en annen den 20. september. Sistnevnte forsøk er spesielt beregnet på avreisende passasjerer på nattflyvninger.

Direktøren opplyser videre at SAT-1-terminalen vil være åpen for tre flyselskaper mellom 28. september og 28. oktober: Thai AirAsia X, VietJet Air og Emirates, i en myk åpningsfase. Den nye terminalen skal etter planen være i full drift i desember i år, noe som vil bidra til å redusere belastningen i hovedterminalen.

SAT-1-terminalen, som har kapasitet til å håndtere 15 millioner passasjerer i året, vil gjøre Suvarnabhumi lufthavn i stand til å ta imot opptil 60 millioner passasjerer i året, en betydelig økning på 33 %. Terminalen har 28 gater, hvorav åtte er spesialdesignet for Code F-fly (dobbeltdekkerflyet A380) og de resterende 20 for Code E-fly (Boeing B747).

Den fire etasjer høye terminalen har et samlet gulvareal på 216 000 kvadratmeter, hvorav to underjordiske etasjer med APM-togsystemet (Automated People Mover) og andre systemer. 

APM-togsystemet, som skal forbinde SAT-1 og den eksisterende passasjerterminalen, har plass til 210 passasjerer per tog, eller rundt 6000 passasjerer i timen. Hver tur med toget, som har en maksimal hastighet på 80 km/t, tar bare tre minutter.

Når SAT-1-terminalen tas i bruk, vil internasjonale passasjerer slippe å ta buss til gaten, noe som vil øke bekvemmeligheten og effektiviteten,.

Kilde: Bangkok Post - Foto: Naga 9 Thai Art - Facebook

RSS