Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Reiseforsikring er et must til Thailand-reisen



Thailand er kjent som en trygg reisedestinasjon med vakre strender og en spennende kultur, noe som gjør det til en favorittdestinasjon for mange nordmenn. Men selv om landet er trygt, kan uforutsette hendelser likevel oppstå. 

Derfor anbefales det på det sterkeste at du skaffer en god reiseforsikring som gir deg dekning hvis du skulle bli utsatt for svindel, avbestillinger, sykdom eller skader.

Viktigheten av reiseforsikring i Thailand

Selv om Utenriksdepartementet anser Thailand som et trygt reisemål, er det viktig å ha en solid reiseforsikring, spesielt når du reiser utenfor EU/EØS. I Thailand gjelder ikke det europeiske helsetrygdkortet, som betyr at du må betale for all medisinsk behandling selv.

De fleste turer til Thailand går problemfritt, men som i alle land kan hendelser oppstå. Du kan for eksempel bli syk, matforgiftet eller komme ut for en ulykke under aktiviteter som mopedkjøring, dykking eller fotturer. Skulle du bli syk eller skadet, sikrer en god reiseforsikring at du får nødvendig behandling på et privat sykehus, der kvaliteten ofte er høyere og personalet snakker godt engelsk.

I tillegg kan tyveri av verdisaker være en risiko. Selv om Thailand generelt er trygt, skjer det fortsatt tyverier av ting som vesker, mobiltelefoner, og pass. En reiseforsikring vil hjelpe deg med å få erstatning for stjålne gjenstander og raskt få på plass nødvendige dokumenter, slik at du kan fortsette reisen uten større problemer.

Dette bør en reiseforsikring dekke

En god reiseforsikring gir deg beskyttelse på flere områder, noe som gir deg trygghet på din reise til Thailand. En reiseforsikring bør dekke følgende:
  • Medisinsk hjelp og hjemtransport: Ved sykdom eller ulykker bør forsikringen dekke medisinske utgifter og eventuell hjemtransport. Dette er spesielt viktig i Thailand, hvor kostnadene på private sykehus kan være høye.
  • Avbestillingsbeskyttelse: Skulle du være nødt til å avbestille reisen på grunn av sykdom, skade eller andre uforutsette hendelser, bør forsikringen dekke kostnader knyttet til flybilletter, hotell og andre bestillinger.
  • Erstatning for forsinket eller tapt bagasje: Skulle bagasjen din bli forsinket eller forsvinne underveis, bør reiseforsikringen dekke nødvendige innkjøp og gi kompensasjon for tapte verdier.
  • Beskyttelse mot svindel: Thailand er generelt trygt, men som i mange andre populære turistdestinasjoner kan reisende bli utsatt for svindel. En god forsikring bør dekke tap som følge av slike svindeltilfeller og gi juridisk bistand om nødvendig.
Å ha en god reiseforsikring i bagasjen gir deg trygghet på reisen. Husk å sjekke at forsikringen dekker aktiviteter som snorkling, dykking, fallskjermhopping, eller andre ekstremsporter hvis du planlegger slike aktiviteter.

Slik skaffer du reiseforsikring til reisen

Det finnes flere måter å skaffe seg en reiseforsikring på før du reiser til Thailand. Dette er noen måter du kan forsikre deg og din familie på:
  1. Kjøp enkeltreiseforsikring: Denne dekker deg og familien for den spesifikke reisen du skal på. For at forsikringen skal være gyldig, må den kjøpes før du starter reisen. Du kan kjøpe enkeltreiseforsikring gjennom et forsikringsselskap, og det gir deg fleksibiliteten til å velge den dekningen som passer best for de aktivitetene du planlegger.
  2. Årlig reiseforsikring: Hvis du planlegger å reise utenlands flere ganger i løpet av året, kan en årlig reiseforsikring være mer kostnadseffektivt. En slik forsikring dekker alle turer i en 12-måneders periode, og mange forsikringsselskaper gir deg muligheten til å velge forskjellige dekningsnivåer.
  3. Reiseforsikring gjennom kredittkort: Mange kredittkort tilbyr reiseforsikring som en del av kortets fordeler. Dette kan være en veldig praktisk og gratis måte å sikre seg på, spesielt hvis du allerede bruker kortet til å betale for dine reiser.

Kredittkortet gir gratis reiseforsikring med på kjøpet

Det finnes flere kredittkort på markedet som tilbyr gratis reise- og avbestillingsforsikring, så fremt du betaler deler av reisekostnaden med kortet. Dette betyr at du slipper å betale en ekstrakostnad for å dekke deg eller familien under ferien, som igjen kan spare deg for mye penger.

Husk at det uansett lønner seg å bruke et kredittkort i utlandet, ettersom det gir deg mer sikkerhet hvis du blir utsatt for svindel. Gjennom finansavtaleloven har banken som utsteder kortet likt ansvar som selger for at du mottar varen du har kjøpt. Dette en en ekstra forsikring du ikke får med et vanlig debetkort.

Hvis du ønsker å bruke reiseforsikringen til et kredittkort, er det lurt å sammenligne de ulike kredittkortene og velge et kort som tilbyr de fordelene du har behov for. Du kan sammenligne de beste kredittkortene med reiseforsikring her.

Viktige å være oppmerksom på ved forsikringen

Enten du velger å bestille en reiseforsikring fra et forsikringsselskap eller bruker kredittkortets forsikring, er det viktig å lese vilkårene nøye. Du er selv ansvarlig for å velge en forsikring som passer deg og dekker aktivitetene du planlegger å delta i. Her er noe du bør være oppmerksom på når du ser etter en reiseforsikring:
  1. Dekningsnivå: Forsikringer varierer i dekning, spesielt når det gjelder medisinske utgifter og avbestilling. Sjekk nøye om forsikringen dekker tilstrekkelig for din reise, inkludert medisinske behandlinger og eventuelle kostnader knyttet til avbestilling av reisen.
  2. Dekning for aktiviteter: Thailand er kjent for å være et sted hvor mange tar del i unike aktiviteter, som dykking, fjellklatring og snorkling. Sørg for at forsikringen du velger dekker de aktivitetene du ønsker å gjøre. Noen forsikringer har spesifikke unntak eller begrensninger når det gjelder risikofylte aktiviteter.
  3. Egenandel: Forsikringer kan ha en egenandel, som er det beløpet du må betale selv før forsikringen dekker resten. Sjekk om forsikringen krever en egenandel, eller om den dekker deg fra første krone.

Nyt Thailand-reisen uten bekymringer

Thailand er en feriedestinasjon som passer de aller fleste, og vi kan anbefale de fleste nordmenn å ta turen. Men før du pakker kofferten og setter deg på flyet, bør du forsikre deg om at du har en reiseforsikring på plass. På den måten kan du nyte dette flotte landet med trygghet, vel vitende om at du er godt dekket mot de fleste uforutsette hendelser.

Å få reiseforsikring med kredittkortet er den billigste måten å forsikre seg selv på. Likevel bør du forsikre at forsikringen som medfølges dekker det du har behov for. Hvis ikke, kan det være verdt å sjekk betingelsene til ulike forsikringsselskaper.

God reise!
RSS