Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Lave fødselstall påvirker ikke internasjonale skoler



Mens thailandske skoler opplever en konstant nedgang, vokser privatundervisning ved internasjonale skoler eksponentielt.

Til tross for at Thailands fødselskrise tvinger mange thailandske skoler og universiteter til å tilpasse seg, fortsetter internasjonale skoler å vokse med i gjennomsnitt 13 % hvert år, noe som avviker fra den krympende elevmassen i thailandske skoler.

Kasikorn Research Centres studie av internasjonale skoletrender viser en kontinuerlig nedgang i antallet thailandske elever som går på lokale skoler, både offentlige og private. Antallet elever ved internasjonale skoler har derimot økt med 10,2 %. Noe av denne økningen skyldes økningen i antall utenlandske elever og en årlig vekst på 0,6 % i antall utenlandske ledere i Thailand det siste tiåret, men den økende populariteten til internasjonale læreplaner, som oppdateres jevnlig, og foreldrenes økende inntektsnivå spiller også en rolle. Antallet personer med en formue på over 1 million dollar forventes å øke med 24 % fra 2023 til 2028, noe som vil bidra ytterligere til veksten i internasjonale skoler.

Det samlede utdanningsøkosystemet står imidlertid overfor utfordringer. Kasikorn Research Centre rapporterer om en nedgang på 6,6 % i antall skoler siden 2012, med et fall på 0,5 % sammenlignet med 2023. Nedgangen skyldes et synkende antall elever, noe som har ført til at noen thailandske skoler har måttet stenge på grunn av for få elever. Antallet offentlige skoler synker med 0,6 % årlig, mens antallet private skoler går ned med 0,7 % per år. Internasjonale skoler vokser derimot med i gjennomsnitt 5 % årlig.

Med økende konkurranse i Bangkoks internasjonale skolemarked og begrenset plass, utforsker operatørene nye områder med stort potensial, som Chiang Mai, Rayong og Phuket. Regioner med stort potensial er blant annet de med husholdninger som tjener over 100 000 baht, som Bangkok, den sentrale regionen, den østlige regionen og den nordøstlige regionen.

Det internasjonale skolemarkedet forventes å vokse med 13 % i år, og nå 87 milliarder baht. Internasjonale skoler står imidlertid overfor utfordringer knyttet til kostnader, med en gjennomsnittlig årlig skoleavgift på 764 484 baht i Thailand som ikke er vesentlig forskjellig fra 1 150 208 baht for internatskoler i New Zealand.

I tillegg oppdaterer mange thailandske privatskoler læreplanene sine for å inkludere engelske og kinesiske programmer, noe som skaper ytterligere utfordringer for den internasjonale skolesektoren.

Kilde: The Nation
RSS