Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Illegal våpenmaker arrestert i Pattaya



Lørdag arresterte politiet i Nongprue en 38 år gammel thailandsk mann for ulovlig produksjon og salg av hjemmelagde skytevåpen til lokale ungdommer i Øst-Pattaya. Arrestasjonen skjedde etter at politiet fikk tips om hans aktiviteter.

En sivilkledd politimann ble sendt ut for å kjøpe en liten, hjemmelaget pistol, kjent som «The Ringer», for 2.000 baht. Transaksjonen fant sted ved inngangen til Soi Pattanakarn 2/1 i Nongprue-området, hvor 38 åringen umiddelbart ble arrestert etter å ha overlevert våpenet.

Politiet konfiskerte pistolen med kaliber 0,45 sammen med to kuler. En påfølgende ransaking av mannens bolig avslørte flere våpendeler, ammunisjon og hjemmelagde lyddempere som ble brukt til å teste våpnene. Alle gjenstandene ble beslaglagt som bevismateriale.

38 åringen tilsto at han hadde laget våpnene selv, og hevdet at han hadde lært seg teknikken på nettet etter å ha mistet jobben som stålarbeider.

Med sin erfaring med verktøy begynte han å produsere skytevåpen som en sidegeskjeft, og solgte dem med en fortjeneste på 500 til 1 000 baht. Han understreket at han bare solgte våpnene til personer han stolte på, og at han ikke hadde til hensikt å gjøre våpenproduksjon til sin hovedbeskjeftigelse.

Mannen sitter nå i politiets varetekt og er tiltalt for ulovlig produksjon og distribusjon av skytevåpen. Ytterligere rettslige skritt er sålangt ikke tatt.

Øverst: Politiet inspiserer Boonmees verksted, hvor ulovlige hjemmelagde skytevåpen, ammunisjon og lyddempere ble oppdaget etter at han ble arrestert i Øst-Pattaya.

Kilde: Pattaya Mail
RSS