Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Avfallshåndteringen i Pattaya koster 144 mill baht



I et viktig skritt for å forbedre avfallshåndteringen har Pattaya kommune godkjent et budsjett på 144 millioner baht for å engasjere en privat entreprenør for innsamling, transport og avhending av avfall.

Forslaget ble presentert av Manoch Nongyai, varaordfører i Pattaya City, som understreket behovet for å bruke oppsparte midler til å sikre effektiv avfallshåndtering for regnskapsåret 2025.

Det godkjente budsjettet vil dekke kostnadene ved å engasjere en privat entreprenør i en periode på 365 dager, fra 1. oktober 2025 til 30. september 2026. Den totale estimerte kostnaden for prosjektet er 297.497.780 baht (med et årlig budsjett på 144 millioner baht), og budsjettet er delt inn i to hovedkomponenter: søppeltømming og overføring og avhending av søppel.

Til tross for godkjenningen, ble det uttrykt bekymring fra Paiwan Aromchuen, visepresident i Pattaya bystyre, angående bruken av det akkumulerte budsjettet. Han oppfordret ledelsen til å vurdere de økonomiske konsekvensene nøye, og fremhevet den potensielle risikoen for å tømme midler som trengs til nødsituasjoner og andre viktige prosjekter.

Rådsmedlemmene delte denne bekymringen, og understreket viktigheten av å opprettholde et balansert budsjett for å sikre byens finansielle stabilitet. De advarte mot å basere seg utelukkende på akkumulerte midler til avfallshåndtering, og advarte mot at det kan føre til mangel på midler til fremtidige hasteprosjekter.

Beslutningen om å godkjenne budsjettet gjenspeiler byrådets forpliktelse til å forbedre avfallshåndteringen i Pattaya, samtidig som de anerkjenner behovet for forsiktig økonomisk planlegging for å ivareta byens langsiktige interesser.

Kilde: The Pattaya Mail
RSS