Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailandske foreldre støtter forbudet mot e-sigaretter



En fersk undersøkelse utført av Research Centre for Social and Business Development (SAB) viser at et flertall av foreldre i Thailand støtter det eksisterende forbudet mot import og salg av e-sigaretter.

Funnene, som ble presentert på et seminar i regi av SAB, viser at 91 % av de 5.582 respondentene på landsbasis er for å opprettholde forbudet, og begrunner dette med bekymring for den potensielle helserisikoen for unge mennesker. Undersøkelsen ble gjennomført blant 4.087 foreldre til elever fra ungdomsskolen til videregående skole, samt lærere og skoleledere.

Undersøkelsen viste også at 80 % av de spurte var godt kjent med de negative helseeffektene forbundet med e-sigaretter. Like mange mente også at e-sigaretter kan fungere som en inngangsport til illegale rusmidler. Eksperter fra Tobacco Control Research and Knowledge Management Centre (TRC) påpekte at det er behov for samarbeid mellom ulike departementer og etater for å håndheve forbudet på en effektiv måte.

Ekspertene etterlyste også bevisstgjøringsprogrammer som involverer foreldre, lærere og media for å opplyse befolkningen om farene ved e-sigaretter. Gruppen foreslo også å innlemme læreplaner mot e-sigaretter i skolen og å innprente en sterk sosial verdi mot bruk av e-sigaretter blant unge mennesker.

Forbudet får støtte fra organisasjoner som Congress of Parents and Teachers in Thailand (CPTT) og The Royal College of Paediatricians of Thailand.

Kilde: Pressemelding fra den thailandske regjeringens PR-avdeling.
RSS