Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thaksin tiltalt, løslatt mot kausjon på 500 000 baht



Den prøveløslatte tidligere statsministeren Thaksin forlot i morges sin bolig i Chan Song La for å dra til Ratchadaphisek Criminal Court for å bli formelt tiltalt for majestetsfornærmelse og brudd på datakriminalitetsloven av statsadvokatene.

Thaksin ble kjørt i en Mercedes Benz med sjåfør, og gjennom bilvinduet kunne man se Thaksin vinke til en liten hær av fotografer som hadde ventet foran huset hans siden i morges.

Hans personlige advokat, Winyat Chartmontri, dro på vegne av Thaksin til riksadvokatens kontor for å anerkjenne tiltalen for majestetsfornærmelse. Han vil senere møte Thaksin i straffedomstolen.

Thaksins bil ankom straffedomstolen gjennom bakporten ca. kl. 08.48.

I henhold til den juridiske prosedyren vil han formelt bli tiltalt foran domstolens dommere, og deretter vil advokaten hans søke om kausjon.

Mange rødskjortetilhengere var samlet på domstolens område for å gi moralsk støtte til den tidligere statsministeren. Flere er ventet å ankomme senere.

Tiltalen mot Thaksin for majestetsfornærmelse er knyttet til uttalelser han kom med i et intervju med en sørkoreansk avis 21. mai 2015, der han beskyldte statsråder for å støtte kuppet i 2014 som avsatte regjeringen til statsminister Yingluck Shinawatra.

I retten nektet Thaksin for begge tiltalepunktene og betalte kausjon på 500 000 baht. Retten løslot ham på betingelse av at han ikke skulle blande seg inn i bevisførselen eller vitneførselen.

Thaksin har tidligere uttalt til media at han er sikker på at han kan forsvare seg, og at han vil forsøke å bevise at tiltalen mot ham er en "giftig frukt" av et militærkupp.

Kilde: Thai PBS
RSS