Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

13 mill. yaba-piller beslaglagt i Prachuap Khiri Khan



Thailandsk UP beslagla over 13 millioner yaba-piller (metamfetamin) og arresterte to kurerer i Bang Saphan-distriktet i Prachuap Khiri Khan mandag.

Funnet ble gjort da politiet stoppet en trailer ved en kontrollpost ved Phetkasem Road, opplyste politiet i Bangkok tirsdag.

Under en ransaking fant politiet yaba-piller i pakker, gjemt i mange plastkurver og tildekket av en presenning bak i lastebilen.

Sjåføren (51) og hans følgesvenn (39) ble arrestert.

Politiet sa at de to tilstått at de hadde hentet narkotikaen i Sai Noi i Nonthaburi-provinsen, og at de skulle levere lasten til Thung Song i Nakhon Si Thammarat, hvor pillene skulle smugles ut av landet.

De mistenkte sa at de fikk 200.000 baht på å transportere narkotikaen, og dette var andre gang de gjorde jobben, ifølge politiet.

De 13,1 millioner pillene har en gateverdi på rundt en milliard baht, sier thailndas svar på UP, Highway Police Division.

Narkotikasmuglerne utnytter det faktum at mange politifolk var utplassert for å hjelpe til etter flommen i Nord-Thailand, sier politiet. Etterforskningen av narkotikanettverket vil fortsette.

Fra oktober 2023 til august 2024 arresterte politiet 1.569 mistenkte i narkotikasaker og beslagla rundt 100 millioner yabapiller, 568 kilo ketamin, 471 kilo ICE (krystallisert methamfetamin) og 127 kilo heroin, opplyser politiet.

Øverst: Politiet kunngjør beslag av over 13 millioner speed-piller på en pressekonferanse hos Central Investigation Bureau i Bangkok tirsdag. (Foto: Wassayos Ngamkham)

Kilde: Bangkok Post

RSS