Stacks Image 903

Tørke i Italia og EUs innstramminger gir Thailand nye muligheter



Handelsminister Phumtham Wechayachai tror Thailand kan eksportere mer jasminris til Italia nå som India har begrenset eksporten og to land har blitt fratatt sine skatteprivilegier.

Phumtham sa mandag at han nylig hadde instruert handelsrepresentanter ved thailandske ambassader om å se etter eksportmuligheter, og utsendingen i Roma hadde svart med å si at Italia trengte mer ris på grunn av tørke.

Han la til at EU har opphevet skatteprivilegiene for Vietnam og Myanmar fordi begge landene ikke har klart å beskytte grunnleggende arbeidstakerrettigheter.

Thailand kan imidlertid bare benytte seg av denne muligheten i år, ettersom EU forventes å fornye skatteprivilegiene for Vietnam og Myanmar neste år, la han til.

Phumtham viste også til tall fra Global Trade Atlas for å underbygge sin tro på at Thailand har bedre muligheter til å eksportere til Italia. Ifølge handelspublikasjonen importerte Italia ris til en verdi av 303,29 millioner USD i 2023, hvorav Thailand sto for ris til en verdi av 23,62 millioner USD (858,76 millioner baht), hvorav 20,22 millioner USD kom fra jasminris.

Med en økning på 16,01 % i eksporten av ris til Italia sammenlignet med året før, ble Thailand den tredje største riseksportøren etter Pakistan (113,63 millioner dollar) og India (40,76 millioner dollar).

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand