Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Brannbuss-sjåføren siktet for fire forhold



Politiet har pågrepet og avhørt sjåføren av den 54 år gamle skolebussen som tok fyr i Pathum Thani-provinsen i går. 23 skolebarn omkom i ulykken.

Sjåføren (48) overga seg til politiet i Ang Thong-provinsen i går kveld etter først å ha flyktet fra stedet.

Han ble senere overlevert til politiet på Khu Khot politistasjon i Pathum Thani.

Han hevdet at han kjørte i rundt 80 km/t da ulykken skjedde. Han følte at bussen traff et hull i veien, som om et dekk hadde sprukket, noe som førte til at kjøretøyet svingte litt til høyre og kolliderte med en Mercedes Benz, sier politiet

Han hevdet videre at han forsøkte å få kontrollen over kjøretøyet, men at bussen traff en veibommen av stål, noe som skapte gnister som antente en brann. Han forsøkte å hente et brannslukningsapparat fra den andre bussen, men stakk til slutt av fra stedet i stedet, og sa at han var «overveldet av sjokk».

Føreren er siktet for fire forhold, blant annet for hensynsløs kjøring og for å ha flyktet fra ulykkesstedet uten å hjelpe ofrene eller melde fra til politiet.

Politiet sier at det kan bli tatt ut flere siktelser mot sjåføren, vil avhenge av ytterligere bevis fra politiets kriminaltekniske institutt og andre relevante etater.

Kilde: Thai PBS

RSS